Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare!

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea (PSD) a fost condamnat, vineri, la doi ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul casei mamei sale.

Decizia completului de cinci judecatori de la Inalta Curte este definitiva si trebuie pusa in executare de indata, informeaza Realitatea TV.

Totodata, judecatorii au decis sa fie confiscata suma de aproape 300.000 de lei din averea lui Mitrea.

Fostul ministru va trebui sa se predea astazi Politiei pentru a fi incarcerat.

In acelasi dosar, a fost condamnata si Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de stat in Constructii. Aceasta a primit 5 luni cu executare.

In 15 octombrie 2014, instanta suprema l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Transporturilor in perioada 2000 - 2004 si parlamentar PSD la data trimiterii in judecata, la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 520.000 de lei, sub forma unor lucrari executate la casa mamei sale, pentru a o mentine pe Irina Jianu in functiile de inspector sef adjunct si, ulterior, inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...