Mircea Cartarescu, declaratie incredibila despre Romania, in presa spaniola

Mircea Cartarescu, declaratie incredibila despre Romania, in presa spaniola
"Sa traiesti in Romania e ca si cum ai inota in acid sulfuric", a declarat scriitorul roman Mircea Cartarescu, intr-un interviu acordat publicatiei El Dia, citat care a devenit si titlul articolului.

"Poet si romancier roman, etern candidat la Nobel", "unul dintre cei mai importanti scriitori din Europa", cum este prezentat Mircea Cartarescu in El Dia, isi promoveaza cartea "Nostalgia" in Spania, informeaza rtv.net.

"Ne apropiem de un nou Ev Mediu, de data aceasta mediatic, in care cultura se va produce din nou in manastiri", spune autorul volumului "Orbitor".

Cartarescu se supara des pe Romania, de unde si declaratia pe care a facut-o scriitorul: "Sa traiesti in Romania e ca si cum ai inota in acid sulfuric". El povesteste despre copilaria sa, cartile pe care le citea si generatia de scriitori din care face parte.

"Sunt cel putin 20 de scriitori romani la fel de buni sau mai buni decat mine si care nu au avut la fel de mult noroc", spune scriitorul.

"Noi, scriitorii, am acceptat sa fim cenzurati pentru ca era unica forma de a ajunge la oameni. Era un cataclism natural", explica acesta perioada comunismului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
17

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
128

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
502

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...