Ministrul Sanatatii reevalueaza spitalele: "Daca intr-un spital constantam ca sunt toate conditiile pentru redeschidere, atunci asa vom face"

Ministrul Sanatatii reevalueaza spitalele: "Daca intr-un spital constantam ca sunt toate conditiile pentru redeschidere, atunci asa vom face"
Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a precizat ca inchiderea spitalelor in timpul guvernului PDL-ist nu a fost o problema legata de bani.

"Probabil a fost vorba de o reducere a numarului de paturi la nivelul celor din Uniunea Europeana, asa cum se cere in acordul cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana. Insa trebuia facuta o evaluare corecta, sa se vada daca, intr-adevar, acele spitale meritau sa fie inchise", a mentionat acesta.

El a adaugat faptul ca daca inchizi un spital, trebuie sa pui in loc altceva, o alta unitate care sa acopere serviciile medicale, macar la nivelul celor care existau anterior.

"Am inceput o reevaluare si vom face acele policlinici cu posibilitati de spitalizare si investigatii complete, mai eficiente din punct de vedere al cheltuielilor, iar daca intr-un spital constantam ca sunt toate conditiile pentru redeschidere, atunci asa vom face", a mai spus ministrul Sanatatii.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești proaste pentru elevii de clasa a VIII - a: Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată!

astăzi, 20:16
103

Astăzi, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările...

Program social:10.000 de vouchere de la stat vor primi femeile care vor să devină mame, dar nu pot!

astăzi, 19:15
45

Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare...

24 de agenți economici de la Cornișa, luați la verificat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

astăzi, 18:15
175

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisari...