Ministrul Sanatatii anunta restructurari la Directiile de Sanatate Publica

Ministrul Sanatatii anunta restructurari la Directiile de Sanatate Publica

 Attila Cseke  

Ministrul Sanatatii s-a saturat sa afle de la televizor despre cazurile din sistemul sanitar care se intampla in teritoriu si a decis sa faca restructurari.

Attila Cseke a anuntat, joi, concedieri la Directiile de Sanatate Publica (DSP) si a criticat activitatea serviciilor deconcentrate ale institutiei pe care o conduce, informeaza un comuninat al ministerului citat de Realitatea TV.

Ministrul a spus ca, in perioada urmatoare, in fiecare DSP vor fi reduse cate doua functii de conducere dintr-un numar de cinci, cate sunt in prezent. De asemenea, vor fi posibile si reduceri de personal, a mai spus Cseke.

"Nu va ramane decat un director si doi directori adjuncti. Sunt foarte nemultumit si dezamagit de lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui sa vegheze si sa coordoneze activitatea medicala din teritoriu si sa raporteze atunci cand este nevoie. Astazi, cand sunt probleme importante, ministrul afla din presa", a spus Cseke.

"Realitatea este ca directiile de sanatate au structuri prea umflate. Si nu intotdeauna cu oameni care muncesc. Dupa ce vom analiza problema contractelor colective de munca, in urma carora acum daca am face reduceri de personal ar trebui sa platim pana la 24 salarii compensatorii, ne gandim serios la restructurarea acestor unitati", a subliniat el.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
100

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
129

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
200

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...