Ministrul Relu Fenechiu a demisionat, dupa ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Ministrul Relu Fenechiu a demisionat, dupa ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare
Instanţa supremă a anunţat vineri decizia în dosarul "Transformatorul" al ministrului Relu Fenechiu: 5 ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi.

La ultimul termen, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut pedeapsa maximă pentru acesta şi ceilalţi inculpaţi, care este de 15 ani de închisoare cu executare.
 
Instanţa supremă a mai anunţat vineri următoarele condamnări:
 
Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova - 6 ani de închisoare cu executare
 
Ion Mărghidan - 6 ani cu executare şi 5 ani interzicerea drepturilor cetăţeneşti.

Petru Andronache - 7 ani de închisoare.
 
Lucian Fenechiu, fratele ministrului - 5 ani de închisoare cu executare
 
Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al instanţei supreme.

In urma cu ceva timp, primul ministru Victor Ponta a declarat ca, in cazul unei condamnari in acest dosar, Relu Fenechiu va fi demis din functia de ministru al Transporturilor.

In acest dosar, Relu Fenechiu a fost acuzat de abuz in serviciu. Potrivit procurorilor, prin intermediul firmelor sale, acesta a prejudiciat statul cu 1,8 milioane euro. In dosar sunt sase inculpati, pe langa Fenechiu fiind acuzati si fosti directori de la Electrica Moldova SA, care au facilitat incheierea contractelor frauduloase cu firmele lui Fenechiu, respectiv Petru Andronache si Ion Marghidan, dar si fratele sau Lucian Fenechiu, administrator la societatile comerciale implicate dar si un asociat, Damian Bogdan.

Ponta, ministru INTERIMAR la Transporturi. Fenechiu a demisionat

Premierul Victor Ponta este interimar la Ministerul Transporturilor, dupa ce Relu Fenechiu a fost condamnat, astazi, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul Transformatorul.

"Relu Fenechiu mi-a spus ca, in aceste conditii, nu doreste sa continue. Potrivit legii, imi voi asuma portofoliul, pana cand PNL va face o propunere pentru functia de ministru al Transporturilor", a declarat Victor Ponta.

Intrebat daca regreta ca l-a numit pe Relu Fenechiu in functia de ministru, Victor Ponta a spus: "Nu imi pare rau ca l-am numit, insa imi pare rau ca il pierd ca ministru", a declarat Victor Ponta.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
13

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
34

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
134

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...