Ministrul Plăcintă nu mai ştie când şi unde a făcut a doua facultate

Ministrul Plăcintă nu mai ştie când şi unde a făcut a doua facultate

 SORINA PLACINTA  

Până vineri dimineaţă, pe pagina oficială a Senatului, Sorina Plăcintă declara că în urmă cu cinci ani a făcut studii la o facultate care nu există.

Vineri după-amiază biografia oficială a senatorului a fost corectată. Biografia care poate să fie consultată pe pagina Senatului este ca un puzzle. Ministrul declară că studiat dreptul, la Facultatea Dunărea de Jos, care nu există. Ar fi o universitate de stat cu acelaşi nume, dar unde nu este studentă.

"În registrele noastre nu există nici o absolventă cu numele Sorina Luminiţa Plăcintă", a declarat Luiza Şerbanescu - purtător cuvant Universitatea Dunărea de Jos Galaţi. De fapt, noul ministru este student la universitatea particulară Danubius. Mai mult, Sorina Plăcintă a început facultatea toamna trecută, nu în 2002 aşa cum scrie în CV.

"Este studentă în anul I 2008-2009, care s-a încheiat, la forma de învăţământ la distanţă", a precizat Vasilica Negruţ, profesor universitar doctor şi decanul facultăţii de drept. Mai mult, Facultatea de drept civil unde declară că a fost studentă, nu există.

"Nu ştim ce înseamnă asta. Noi nu avem aşa ceva şi nu există în nomenclator facultatea de drept civil. Domeniul drept, specializarea drept", a spus Vasilica Negruţ. Sorina Plăcintă nu e la prima tentativă de a obţine o diplomă în drept. În urmă cu nouă ani ea a mai fost înscrisă la Universitatea Danubius din Galaţi.

A renunţat la facultate după doi ani de studii la fără frecvenţă, deşi era integralistă.

Jurnaliştii au găsit greşeli şi în declaraţia de avere. Ea se pare a uitat să declare o firmă din Elveţia pe care a administrat-o şi care este condusă acum de soţul său. De când a fost numită în funcţie, Sorina Luminiţa Plăcintă a evitat contactul cu jurnaliştii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
50

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1899

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
185

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...