Ministrul Muncii: Ajutoarele de incalzire se acorda de la 1 noiembrie

Ministrul Muncii: Ajutoarele de incalzire se acorda de la 1 noiembrie
Ministrul Muncii Mariana Campeanu a anuntat, joi seara, ca ajutoarele de incalzire se acorda incepand cu luna noiembrie 2013. Cererile pentru aceste ajutoare de incalzire se pot depune pana pe 20 noiembrie.

 "Ajutorul de incalzire se acorda in functie de forma de incalzire si venituri, pe transe, incepand de la 155 de lei si poate ajunge pana la 1.082 de lei, daca incalzirea este in sistemul de termoficare si 615 lei pentru celelalte forme de incalzire. Oamenii trebuie sa stie ca ajutorul se acorda de la 1 noiembrie 2013 pana pe 31 martie 2014. Pe langa ajutorul de la Guvern, si primariile pot acorda un ajutor, suplimentar.

 O informatie importanta pentru oameni este ca cererile pentru ajutoarele de incalzire se pot depune pana la 20 noiembrie", a declarat Mariana Campeanu la Romania TV.

 Mai mult, ministrul Muncii a anuntat ca ajutorul pentru energie electrica este aproape la acelasi cuantum cu cel pentru gaze naturale. De asemenea, incepand de anul acesta, toata suma pentru incalzirea cu lemne se va acorda intr-o singura transa.

 Pentru a primi ajutorul de incalzire, familiile cu venituri reduse trebuie sa depuna la sediul primariei o cerere, precum si acte doveditoare privind veniturile si locuinta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
326

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
464

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
591

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...