Dimineţi reci, cu BRUMĂ şi CEAŢĂ. VEZI când se încălzeşte

Dimineţi reci, cu BRUMĂ şi CEAŢĂ. VEZI când se încălzeşte
Vineri presiunea atmosferică va fi ridicată, astfel, soarele se arată generos într-o bună parte din ţară, dar temperaturile se menţin în continuare foarte scăzute pentru data din calendar. În Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la munte, vântul prezintă intensificări, accentuând şi mai mult senzaţia de frig.

Locuitorii Moldovei au parte de vreme extrem de rece – cerul rămâne înnorat, izolat mai ploua slab, iar vântul va prezena intensificări. Maxime de 9 grade în Galaţi, 7 grade în Bacău, 8 grade în Iaşi şi doar 6 grade la Suceava și Botoșani - sunt valori cu 10 grade mai mici faţă de mediile climatologice ale perioadei.

Vreme frumoasă sâmbătă, dar foarte rece de dimineaţă şi după căderea nopţii. Soarele ne însoţeşte în aproape toata ţara, exceptând regiunile estice unde mai sunt înnorări, dar nu sunt anunţate ploi. Va fi brumă în regiunile intracarpatice şi pe arii mai restrânse în rest, iar ceaţa matinală va învălui zonele joase de relief. Vântul este liniştit şi doar pe litoral va prezentă uşoare intensificări. Temperatura creşte mai mult decât în zilele anterioare, astfel maximele termice se vor încadra între 7...9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 16 grade în dealurile de vest.

Duminică
vremea va fi frumoasă şi se va încălzi uşor în ce mai mare parte a ţării. Astfel la amiază maximele sunt cuprinse între 10 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice. Soarele este la datorie, exceptând estul ţării, unde trecător se adună norii, iar de dimineaţă în zonele joase din vest şi sud-vest vor fi condiţii de ceaţă. Vântul trece de moderat doar în sudul Banatului şi pe litoral.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
195

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
95

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
104

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...