Ministrul Culturii a dezvăluit că are rădăcini botoșănene: „Tata era de aici” (video)

Ministrul Culturii a dezvăluit că are rădăcini botoșănene: „Tata era de aici” (video)

În cadrul conferinței de presă, care a avut loc, vineri, începând cu ora 13:00, la sediul Palatului Administrativ, din municipiul Botoșani, cu ocazia vizitei ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, au fost făcute dezvăluiri despre originile acestuia.

Lucian Romașcanu a declarat că are origini botoșănene, tatăl acestuia fiind din județul Botoșani.

„Sunt bucuros și onorat să am și eu ceva rădăcini în Botoșani. Tata era de aici”, a precizat ministrul Culturii.

Acesta a ajuns pe meleagurile lui Eminescu, ale lui Iorga și Enescu cu ocazia împlinirii a 70 de ani a Filarmonicii de Stat „George Enescu” din Botoșani. Surpriza evenimentului este marele naist Gheorghe Zamfir.

„Este evident că zona, în primul rând Botoșani, care in extenso, care a dat probabil cel mai mult culturii române, merită să fie sprijinită și lucrurile se întâmplă cam peste tot. Sigur că nu există bani pe măsura nevoilor pe care le avem, dar începem încetul cu încetul să ne atingem obiectivele”, a adăugat Romașcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
904

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

Luni, 13 Mai 2024
512

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
1453

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...