Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Beneficiarii de fonduri UE au scos pensiunile din circuitul turistic şi le-au transformat în locuinţe pentru familiile lor

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Beneficiarii de fonduri UE au scos pensiunile din circuitul turistic şi le-au transformat în locuinţe pentru familiile lor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat că unii dintre beneficiarii de fonduri UE au scos pensiunile din circuitul turistic şi le-au transformat în locuinţe pentru familiile lor.

În aceste condiții, ministrul a anunțat că s-a impus eliminrea finanţărilor pentru afaceri non-agricole în mediul rural, pe perioada 2021-2022. Astfel, pe perioada tranzitorie 2021-2022, care va face trecerea la ciclul financiar 2021-2027, pensiunile vor fi excluse de la finanţare.

„În această perioadă de tranziţie scurtă, de doar 2 ani, nu am pus în măsuri şi pensiunile pentru că vrem să redefinim zona turistică. Prea multe pensiuni sunt făcute în zona periurbană, prea mulţi bani s-au dus în zone care nu au nimic de a face cu turismul.

Oamenii şi-au făcut case în satele din jurul oraşelor şi nu au nimic de a face cu turismul şi atunci va trebui să redesenăm această zonă turistică şi, din 2023, o să punem iarăşi bani pentru agropensiuni. Banii nu au ajuns în zonele turistice, unde era nevoie, la mine în Floreşti (lângă Cluj-Napoca) e plin de pensiuni care s-au transformat în case” - a explicat minstrul Oros, citat de StartupCafe.ro.

Ministrul Agriculturii a precizat, însă, că pensiunile vor fi reintroduse la finanţare din anul 2023, cu o redefinire a condiţiilor de finanţare.

 

Spune-ne opinia ta