Ministrul Afacerilor Interne: Nu există nicio intenţie de modificare a legii pensiilor militare

Ministrul Afacerilor Interne: Nu există nicio intenţie de modificare a legii pensiilor militare

La nivel guvernamental nu există nicio intenţie de modificare a legii pensiilor militare, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Ea a subliniat că îşi doreşte ca profesioniştii să rămână în sistem pentru a împărtăşi experienţa lor şi celor mai tineri.

Referitor la iniţiativa unor parlamentari de a modifica Legea de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei, Carmen Dan a spus că îşi doreşte ca, în urma consultărilor să rezulte un act normativ adaptat nevoilor actuale de securitate şi care să contribuie la creşterea nivelului de siguranţă al cetăţenilor.

Ministrul a mai spus că românii au încredere în Jandarmeria Română datorită profesionalismului de care jandarmii dau dovadă.

”Vorbim despre o evoluţie evidentă a acestei instituţii, atât în raport cu partenerii externi, care se bazează pe experienţa şi profesionalismul militarilor noştri în zone dificile de pe glob, dar mai ales în plan intern, unde jandarmii au arătat că, prin dialog, tact şi echidistanţă, pot fi evitate multe dintre situaţiile conflictuale. Acum, când vorbim despre jandarmi, putem spune că pot fi linia de siguranţă a cetăţenilor în exerciţiul democratic al libertăţii de expresie şi de exprimare”, a spus Carmen Dan.

La evenimentul organizat, luni, de ziua Jandarmeriei Române la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au mai participat premierul Sorin Grindeanu, gen. dr. Ion Oprişor, consilierul pe probleme de securitate al Preşedintelui României, senatorul Viorel Salan, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, deputatul Alexandru-Ioan Andrei, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională  din Camera Deputaţilor, gen. (r) Marin Dragnea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, reprezentanţi ai instituţiilor partenere, precum şi conducerea centrală şi teritorială a Jandarmeriei Române.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...