Ministerul Transporturilor renunță la autorizarea școlilor de șoferi pe baza unui procent minim de promovabilitate

Ministerul Transporturilor renunță la autorizarea școlilor de șoferi pe baza unui procent minim de promovabilitate

Ministerul Transporturilor nu va mai condiționa autorizarea școlilor de șoferi de obţinerea unui procent minim de promovabilitate în rândul cursanţilor.

Ministerul Transporturilor a propus „eliminarea condiționării menținerii valabilității autorizației unei școli de conducători auto de îndeplinirea unui procent minim de promovabilitate, condiționare care până în prezent nu a fost aplicată, urmare a amânării succesive a prevederilor Normelor care stabilesc acest fapt”.

Precizarea se regăsește în nota unui proiect publicat marți şi aflat în dezbatere publică până la data de 19 aprilie.

În urmă cu aproape 10 ani a fost emis un ordin, Ordinul 733/2013, prin care se încerca implementarea unui nou sistem de lucru al școlilor de șoferi, însă acum Ministerul Transporturilor renunță la el.

ART 10. În vederea creșterii calității actului de pregătire al cursanților în vederea obținerii permisului de conducere, […] procentul minim de promovabilitate al școlilor de conducători auto va fi de 50%, corelat cu o scădere cu 30% a numărului minim obligatoriu de ore de pregătire; scăderea cu 30% a numărului minim obligatoriu de ore de pregătire nu se aplică cursanților care efectuează pregătirea în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoria B”, se arată în Ordinul 733/2013 publicat în MO 267 din 13 mai 2013, la care se renunță prin noua inițiativă legislativă.

 

Spune-ne opinia ta