Ministerul Sănătăţii ar putea acorda sporuri angajaţilor din spitale

Sporuri pentru angajaţii din Sănătate. Ministerul de resort a elaborat un proiect de hotărâre prin care sunt stabilite categoriile de personal care pot primi astfel de sporuri, în funcţie de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Cele mai mari sporuri din salariile de bază, adică între 45 şi 85 la sută le-ar putea primi, potrivit proiectului, angajaţii care lucrează la leprozeria din Tichileşti.

La aceleaşi sporuri vor avea acces şi cei care lucrează în unităţile de medicină legală, cei care lucrează cu teste HIV/SIDA, dar şi cei care tratează bolnavi de tuberculoză. Un spor de 70% din salariul de bază ar putea primi şi angajaţii care lucrează în unităţile de primiri urgenţe sau cei din secţiile de terapie intensivă. Acelaşi spor este prevăzut şi pentru personalul medico-sanitar de intervenţie din serviciile de Ambulanţă.

Un spor de 20% din salariul de bază ar putea fi acordat cadrelor medico-sanitare din zonele cu deficit de personal. Sporuri mai mici sunt prevăzute şi pentru liftierii din unităţile sanitare, precum şi pentru angajaţii care multiplică documente. Toate sporurile prevăzute în acest proiect vor fi acordate doar în limita bugetelor aprobate pentru fiecare instituţie în parte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune despre botoșăneanul dispărut în Italia! ”Mulțumim din suflet celor ce au fost alături de noi!”

astăzi, 15:30

În timpul unei opriri într-o benzinărie din Verona, bărbatului i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ, suferind o lovitură la cap. De atunci nu a mai fost văzut, familia...

La mulți ani! Mesajul ISU Botoșani pentru colegii salvatori: ”Știm că pun suflet în fiecare intervenție și le mulțumim!” (Foto)

astăzi, 15:20

Ei, scafandrii, au nevoie de pregătire, rezistență din toate punctele de vedere și o foarte bună comunicare. ”Știm că pun suflet în fiecare intervenție și, pentru acest lucru, ...

(P) Cum păstrezi mâncarea cât mai mult timp?

astăzi, 14:44

Păstrarea alimentelor proaspete pentru o perioadă cât mai lungă este esențială pentru sănătate, economie și reducerea risipei alimentare. Temperaturile reci joacă un rol crucial î...