Ministerul Apărării retrage proiectul prin care îşi încadra personalul civil la condiții de muncă deosebite şi speciale

Ministerul Apărării retrage proiectul prin care îşi încadra personalul civil la condiții de muncă deosebite şi speciale

Ministerul Apărării NaÈ›ionale a decis să retragă un proiect de lege prin care activitatea personalului civil din propriile instituÅ£ii era încadrată la condiÅ£ii de muncă deosebite ÅŸi speciale ca urmare a observaÅ£iilor primite după lansarea documentului în dezbatere publică.

„Ministerul Apărării NaÈ›ionale a decis retragerea proiectului de modificare a Legii nr. 263/2010, ca urmare a observaÈ›iilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparență decizională începută în data de 17 martie”, se arată într-un comunicat al ministerului.

„Proiectul de act normativ în discuÈ›ie, iniÈ›iat È™i elaborat de instituÅ£iile de apărare, ordine publică ÅŸi securitate naÅ£ională, a avut ca scop crearea cadrului normativ care să permită încadrarea activității personalului civil din propriile instituÈ›ii în condiÈ›ii de muncă deosebite È™i speciale, similar prevederilor aplicabile personalului militar È™i poliÈ›iÈ™tilor", se mai arată în comunicat, conform Digi24.

În proiectul de lege, Ministerul Apărării NaÅ£ionale arăta că personalul civil din istituÈ›iile de apărare lucra în aceleaÈ™i condiÈ›ii ca personalul militar, motiv pentru care cerea aceeaÅŸi încadrare.

„În prezent, personalul civil din instituÅ£iile publice de apărare, ordine publică ÅŸi securitate naÅ£ională îÅŸi desfăşoară activitatea în unităţi militare, în aceleaÅŸi locuri de muncă ÅŸi împreună cu personalul militar, poliÅ£iÅŸti ÅŸi funcÅ£ionari publici cu statut special din sistemul administraÅ£iei penitenciare", se arăta într-un comunicat anterior al ministerului.

InstituÅ£ia a argumentat că încadrarea activității personalului civil la condiÅ£ii de muncă deosebite ar fi dus la "creÅŸterea eficienÅ£ei organizaÅ£ionale, prin întărirea coeziunii microstructurilor mixte".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
25

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
35

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
289

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...