Militarii și polițiștii vor beneficia de decontarea vacanțelor în 2018, nu de vouchere, au votat senatorii!

Militarii și polițiștii nu vor primi vouchere, dar limita decontării va fi aceeași cu cea pentru voucherele de vacanță. Același proiect mai prevede și două majorări salariale pentru alte categorii de bugetari.

Militarii și polițiștii vor beneficia de decontarea vacanțelor în 2018, nu de vouchere, au votat senatorii!
Bugetarii au dreptul la câte un voucher de vacanță anul acesta, însă pentru o serie de angajați cu statut special din instituțiile de apărare și securitate națională și pentru personalul din Serviciul Român de Informații (SRI) se va face decontarea serviciilor turistice, potrivit unui proiect normativ votat azi de Senat. Aceștia nu vor primi vouchere, dar limita decontării va fi aceeași cu cea pentru voucherele de vacanță. Același proiect, scrie Avocatnet.ro, mai prevede și două majorări salariale pentru alte categorii de bugetari.
 
În loc să primească câte un voucher de vacanță anul acesta, pentru angajații din SRI se vor deconta serviciile turistice pe care le cumpără în România, în concediile de odihnă, în limita stabilită pentru tichetele de vacanță prin OUG nr. 8/2009, potrivit Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 90/2017. Documentul a primit azi votul Senatului, dar Camera Deputaților e For decizional aici. Dacă și deputații votează propunerea, ea se va aplica numai după ce e aprobată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.
 
Concret, asta înseamnă că acești angajați vor beneficia de decontare în 2018 în limita a 1.450 de lei, aceasta fiind limita prevăzută de OUG nr. 8/2009.
 
Același lucru e prevăzut în proiect și pentru "personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională".
 
Folosirea decontării în locul acordării voucherelor de vacanță, ca în cazul tuturor celorlalți bugetari, e motivată aici de calitatea în care lucrează aceste persoane și faptul că, dacă ar primi câte un voucher, pe care e trecut numele și instituția unde se lucrează, ar însemna să se încalce secretul identității lor și al raportului de muncă, așa cum arată parlamentarii care au propus aceste amendamente.
 
Ca bani, nu vorbim însă de o diferență față de ceilalți bugetari. Aceștia au dreptul de a primi anul acesta câte un voucher de vacanță în limita a 1.450 de lei, aspect prevăzut deja de OUG nr. 90/2017 și care nu se vrea modificat.
 
În fine, în același document votat azi de Senat se mai regăsesc și două măriri salariale, după cum urmează:
 
-pentru civilii ce lucrează în instituțiile publice de spectacole/concerte din subordinea instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională: e vorba de cei care nu au beneficiat de măriri prin OUG nr. 2/2017 și care vor beneficia, de la 1 ianuarie 2018, de salarii brute cu 20% mai mari;
-30% în plus la salariul brut pentru bugetarii din instituțiile publice de spectacole/concerte din subordinea consiliilor locale/județene, încadrați înainte de 1 iulie 2017, care nu au primit măriri prin OUG nr. 2/2017 (majorarea se va aplica din martie 2018).
 
Atenție! Proiectul de lege privind decontarea serviciilor turistice și cele două măriri salariale NU se aplică momentan. Acesta trebuie să treacă de votul Camerei Deputaților, să fie aprobat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...