Militarii din Botoșani la ”Scutul de Foc 24” (Foto)

Participarea la „Scutul de Foc 24” a reprezentat o oportunitate esențială de a dezvolta capacitățile operaționale ale forțelor armate implicate și de a întări relațiile de cooperare militară.

Militarii din Botoșani la ”Scutul de Foc 24” (Foto)

   Foto: Armata Națională a Republicii Moldova, Batalionul 335 Artilerie

Militari din cadrul Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani, structură subordonată Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, au participat, în perioada 19-23 august, alături de militarii Armatei Naționale a Republicii Moldova şi cei ai Statelor Unite ale Americii la exercițiul de instruire în comun „Scutul de Foc 24”.

Scopul principal al acestui exercițiu a fost perfecționarea abilităților de acțiune în cadru multinațional, cu un accent deosebit pe interoperabilitate și cooperare între structurile participante. Activitățile de instruire au inclus antrenamente intensive, desfășurate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în condiții similare celor de luptă.

Exercițiul s-a încheiat în data de 22 august, prin organizarea unui exercițiu demonstrativ în cadrul Zilei Distinșilor Vizitatori, la care au luat parte înalte oficialități din Republica Moldova, comandantul Gărzii Naționale a statului Carolina de Nord și reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Acest exercițiu face parte dintr-o serie anuală de activități de instruire comună pentru structurile de artilerie, organizată în baza unui acord semnat între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova în 2012. Exercițiul continuă să fie un element central al colaborării dintre cele două țări, contribuind la creșterea profesionalismului și a capacităților defensive ale forțelor armate participante.












 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Într-o clipă de nebunie și-a înjunghiat soția, botoșăneanul este judecat în stare de libertate!

astăzi, 10:59

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului A.R., în vârstă de 61 de ani, din comuna George Enescu,...

(A) ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DÂNGENI - COMUNICAT DE PRESĂ

astăzi, 10:58

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DÂNGENI, demarează proiectul "PNRAS ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DÂNGENI" finanțat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar Componen...

Județul Botoșani intră astăzi sub atenționare de Cod Portocaliu, anunțul ISU Botoșani!

astăzi, 10:39

Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale și importante cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și izolat de p...