26 august pe Știri Botoșani. Șefii județului pleacă la Ierusalim, disponibilizări în învățământ, afaceri afectate de sărăcie, critici de la Iași după moartea Alexandrei

Probleme de ieri și de azi. Unele rezolvate între timp, altele abandonate pur și simplu în negura administrației.

26 august 2009

Sefii judetului Botosani pleaca in Tara Sfanta!

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, prefectul Cristian Roman, primarul de Botosani, Catalin Flutur, subprefectul Paul Popa si vicepresedintele CJ Constantin Manolache vor pleca intr-o excursie la Ierusalim, la invitatia Mitropolitului Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan.

Pelerinajul, programat pentru perioada 2-7 octombrie 2009, nu este gratis, dupa cum specifica vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Manolache, sefii judetului fiind nevoiti sa achite cate 850 de euro. "Eu sigur voi merge in acest pelerinaj. Este o cinste pentru mine ca Sfintia Sa m-a invitat. Am inteles ca in prima parte vom merge doar noi, apoi fiind invitati si subprefectul Viorica Afrasanei, vicepresedintele CJ Cristian Achitei si poate cativa parlamentari", a precizat Constantin Manolache, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani.

26 august 2010

Disponibilizarile din invatamantul botosanean: 114,5 posturi reduse!

In cadrul comisiei paritare care a avut loc miercuri la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani s-au purtat discutii cu ambele sindicate din invatamant, despre disponibilizarile din unitatile scolare incepand cu 1 septembrie. Cu aceasta ocazie, s-a aprobat redistribuirea personalului afectat de disponibilizarile din sistemul de invatamant pe posturi vacante existente.

Potrivit inspectorului general al ISJ, din cele 323 de posturi care vor fi reduse la nivelul judetului, incepand cu 1 septembrie, cel putin 87 de persoane din cadrul  personalului nedidactic si auxiliar vor fi disponibilizate, fiind vorba de persoanele platite de consiliile locale. ”Nu s-a stabilit exact numele persoanelor care vor pleca, va fi o discutie si in Consiliul de Administratie si in conducerea executiva a ISJ. Trebuie sa tinem cont ca aceste reorganizari se vor intampla incepand cu 1 septembrie, adica intr-un termen foarte scurt", a adaugat Ada Macovei.

26 august 2011

Gabriel Oprişanu: "Domnul Flutur a schimbat limuzina japoneză cu o limuzină germană"

Candidatul USL pentru Primăria Botoşani, doctorul Gabriel Oprişanu, a criticat risipa din bani publici a municipalităţii care a achiziţionat recent o limuzină Volkswagen Passat, ce va fi la dispoziţia primarului Cătălin Flutur.

Reprezentantul USL a criticat afirmaţiile municipalităţii care s-a lăudat că prin renunţarea la varianta achiziţiei unei Toyota Avensis, în schimbul unui Volkswagen Passat, ar fi obţinut un discount mai bun.

"Nu înţeleg ce economie spun că au făcut. Eu văd că domnul Flutur a schimbat limuzina japoneză cu o limuzină germană. E tot o maşină de lux, total nepotrivită cu austeritatea care li se cere românilor", a explicat Oprişanu.

26 august 2011

Buhaianu: "Botosaniul nu este pregatit pentru marea performanta la niciuna dintre disciplinele sportive"

Presedintele de onoare al Pro Volei, Catalin Buhaianu, sustine ca in acest moment Botosaniul nu este pregatit din punct de vedere economic pentru a sustine performanta din sport. El a spus ca isi doreste ca echipa de volei sa evolueze in continuare in Liga a II-a, dar crede ca este extrem de dificil sa pastrezi o echipa in primul esalon daca nu ai si resurse financiare consistente.

"Nu vom renunta, sub nicio forma, la activitatea de performanta. Botosaniul, din punct de vedere economic, nu este pregatit pentru marea performanta la niciuna dintre disciplinele sportive, fie chiar si fotbalul. Eu cred ca cine clameaza asa ceva se imbata cu apa rece, a tine o echipa in primul esalon, mai ales la fotbal, este foarte, foarte dificil", a spus Catalin Buhaianu.

26 august 2011

Afaceri afectate de saracie: Vezi ce firme din sectorul comert au inregistrat pierderi anul trecut!

Potrivit datelor Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, in anul 2010, firmele din sectorul comert au realizat o cifra de afaceri in suma de 1.370.230 mii lei, care reprezinta 45,07% din cifra de afaceri realizata la nivel de judet. Acest indicator inregistreaza o descrestere fata de perioada precedenta, cu suma de 60 de milioane de lei. La finele lui 2010, sectorul comert a inregistrat o crestere a pierderii nete cu 5,74%.

Societatile comerciale cele mai semnificative din punctul de vedere al cifrei de afaceri, in 2010, au fost Nordic Romar SA, Pita Universal SRL, Castilio SRL si Cereal BAC SRL.

Dupa profitul net, pe primele locuri, in 2010, s-au clasat Nordic Romar SRL, Anca Farm SRL, Castilio SRL si Super Splendid SRL.

Dupa pierderea neta, firmele de pe primele locuri au fost Trinium SRL, Socar Petroleum SRL, Danilux SRL si MBB Leasing SRL.

26 august 2012

Nova Apaserv va imprumuta peste 7 milioane de euro

Societatea Nova Apaserv va contracta un imprumut de 31,3 milioane de lei (7,3 milioane de euro) pentru a asigura contributia proprie la realizarea obiectivului de investitii “Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizarea-epurarea apelor uzate din judetul Botosani". Garantarea imprumutului se va face din veniturile proprii ale bugetului propriu al Consiliului Judetean. Perioada de rambursare este de 15 ani, cu o gratie de patru ani. La aceasta data, gradul de indatorare a bugetului propriu judetean este de 18,80%.

26 august 2013

Turcanu, posibila solutie pentru blocajul din Primarie: Alegeri anticipate!

Florin Turcanu a introdus, intr-o declaratie, tema alegerilor anticipate, daca in Primaria Botosani "nu exista stabilitate, coerenta si lucru in echipa".

"Asa cum este scris in legislatie si este posibil la orice Primarie sau la orice Consiliu Judetean, poate fi luat in calcul si la Primaria Botosani, in conditiile in care nu exista stabilitate, coerenta si lucru in echipa. Poate nu e usor, dar cu dezbateri si discutii reusesc sa iau votul majoritatii Consiliului Judetean de la inceput. Asta inseamna ca am timp si priceperea necesara sa dezbat aceste proiecte cu toti factorii politici. Daca la un moment dat nu functioneaza lucrurile, se poate ajunge la alegeri anticipate. Se poate ajunge si la CJ daca eu o iau pe aratura", a spus presedintele Consiliului Judetean Botosani.

26 august 2014

Sindicaliştii din sănătate amenință cu "acţiuni de o amploare cum nu au mai avut loc până acum în Botoșani"

Marți a avut loc o nouă întâlnire cu managerul Spitalului Județean, iar în cursul zilei de miercuri sindicaliștii se vor întâlni și cu cei din conducerea Consiliului Județean. Reprezentanții angajaților spun că gradul de nemulțumire în rândul acestora este unul foarte mare.

"Nu am reușit să ajungem la nicio soluție, nicio înțelegere. Pe noi ne nemulțumește faptul că situația financiară a spitalului este așa cum este și se găsește un punct de salvare în tăierea drepturilor salariale ale angajaților. Nu putem fi de acord cu această măsură și ne nemulțumește profund pentru că se ajunge la așa ceva. Sperăm ca după discuția pe care o vom avea, mâine, la Consiliul Județean să ajungem la un punct comun și să găsim soluții pentru ieșirea din situația destul de gravă în care se află Spitalul Județean", a declarat Lia Temciuc, lider Sanitas. Sindicaliștii amenință cu acțiuni de amploare, în cazul în care drepturile salariale ale angajaților vor fi diminuate.

26 august 2015

Accident de muncă la Dedeman Suceava: Angajatul unei firme din Botoşani a ajuns la spital!

Pe 24 august, un bărbat în vârstă de 38 de ani, angajat la SC Asicons SRL Botoşani, a fost implicat într-un eveniment soldat cu leziuni la nivelul capului, în timp ce participa la mutarea unor rafturi metalice într-un depozit din cadrul magazinului DEDEMAN Suceava.



"Din cauza unor manevre necorespunzătoare, s-a produs răsturnarea rafturilor, iar bărbatul a încercat să se ferească din calea acestora prin fugă, dar s-a împiedicat, a căzut şi s-a lovit la cap", transmite un comunicat al ITM Botoşani. După producerea evenimentului, accidentatul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Suceava, pentru îngrijiri medicale.

26 august 2016

PANICĂ într-un cartier din Botoșani! Flăcările uriașe i-au scos pe cetățeni din case!

Cetatenii dintr-un cartier din municipiul Botosani au fost alertati, vineri la amiaza, si au iesit din apartamente, dupa ce un fum gros si flacari uriase erau in apropierea blocurilor lor, de pe strada Pacea. Pompierii au fost chemati la scurt timp, dupa ce gunoiul de la o ghena a luat foc.



Cel mai probabil totul a pornit de la oamenii strazii, care mai fumeaza in timp ce cauta in gunoi. Fumul gros se vedea de pe Bulevardul Mihai Eminescu din cauza meterialului din plastic ce a luat foc in ghene. Pompierii au lichidat incendiul inainte de a se produce pagube.

26 august 2017

Ce vrea să facă municipalitatea cu ruina din spatele Băii Centrale!

Ruina din spatele Băii Centrale, de pe Bulevardul Mihai Eminescu, este unul dintre obiectivele pe care reprezentanții primăriei vor să îl pună în valoare odată cu obținerea fondurilor europene pe noua axă de finanțare. Primarul Cătălin Flutur a precizat că respectiva construcție ar putea fi transformată într-un cămin pentru cazurile sociale. "Ne vom bate pentru a pune în valoare ruina din spatele băii, acea structură din spatele băii și să-i dăm o funcțiune. Putem să-i dăm o funcțiune socială. Așa ne permite proiectul și încercăm și lucrul acesta", a spus primarul Cătălin Flutur. Pe vremea fostului primar, Ovidiu Portariuc, s-a dorit amenajarea unui bazin de dimensiuni olimpice, însă din lipsă de fonduri o astfel de investiție nu a mai fost realizată.

26 august 2018

Pacient la psihiatrie mort sub ochii medicilor

Bărbatul în vârstă de 69 de ani era în sevraj etanolic, adus la spital săptămâna trecută. La un moment dat, pacienţii au alertat personalul medical din cadrul secţiei de Psihiatrie, întrucât bărbatul se prăbuşise la podea şi nu mai respira. Cadrele medicale au apelat imediat serviciul 112, la faţa locului fiind trimisă o ambulanţă cu medic pentru a-i acorda pacientului primul ajutor. „Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru reanimarea pacientului. Acesta a fost găsit în stop cardio respirator, urmând ca medicii legişti să stabilească cu exactitate cauza decesului”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul SJA Botoşani.

26 august 2019

Inedit: un tânăr a alergat după politicienii invitați la un festival din județ, i-a luat la rost și a transmis LIVE discuția

Daniel Câșlariu, cunoscut deja pentru protestele legate de reabilitarea unor drumuri județene și pentru intervenția inedită din cadrul unei ședințe de Consiliu Județean, pe aceeași temă, a așteptat-o pe senatoarea Doina Federovici la un eveniment organizat într-o comună.



Bărbatul a transmis live conversația cu președintele PSD Botoșani, în care au intervenit și alți politicieni prezenți: parlamentarii Costel Șoptică, Costel Lupașcu și Lucian Trufin și primarul comunei, Marcel Marcu. Venit pentru a se distra la Festivalul Harbuzului, organizat de Primăria și Consiliul Local Lunca, Câșlariu a alergat pentru a-i lua la întrebări pe politicienii care au urcat pe scenă, abordând subiectele care l-au consacrat: investițiile din județ legate de infrastructura rutieră.

26 august 2020

Spitalul din Dorohoi a recepționat primul aparat PCR pentru testarea COVID. Când ar putea deveni funcțional

Spitalul Municipal din Dorohoi a primit, în cursul zilei de marți, primul dintre cele două aparate pentru depistarea infecției cu SARS COV-2. Acest aparat, care va doza anticorpii pacienților îmbolnăviți cu COVID-19, a fost instalat în laboratorul spitalului și ar putea deveni funcțional în circa 5-7 zile.

26 august 2021

Volumul exportului de la Botoșani s-a dublat față de 2020 dar câştigul salarial mediu net a crescut doar cu 9 lei

Cifrele făcute publice astăzi de Direcția de Statistică a Județului Botoșani arată că economia județului pare să fi repornit din primăvara acestui an cu motoarele turate la maxim după un an de zile de pandemie, care aproape a băgat în conservare întreaga capacitate economică din județ.

Volumul exportului pentru agenţii exportatori cu sediul în judeţul Botoşani, în luna aprilie 2021 a fost de 15527 mii euro FOB, cu 93,27% mai mare decât în luna corespunzătoare a anului 2020. Cea mai mare pondere în volumul mărfurilor exportate le deţin materiile textile şi articolele din acestea, inclusiv articole de îmbrăcăminte şi accesorii, respectiv 72,16%. Principalii agenți economici unde au fost livrate mărfurile de la Botoșani sunt talia, Germania, Franța, Regatul Unit, Polonia, Ucraina și Olanda. De cealaltă parte, volumul importului pentru agenţii importatori cu sediul în judeţul Botosani, în luna aprilie 2021 a fost de 14542 mii euro CIF, cu 114,45% mai mare decat în luna corespunzătoare a anului 2020.

26 august 2022

Prefectul despre drumul Botoșani – Târgu Frumos: „De miercuri vom circula pe tot acest tronson”

Drumul Național 29B Botoșani – Târgu Frumos va fi redat integral circulației rutiere începând de săptămâna viitoare, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, prefectul Sorin Cornilă.

„Am făcut o evaluare săptămâna asta. Am avut o discuție chiar astăzi dimineață cu reprezentantul constructorului de acolo și avem certitudinea că începând de miercuri, vom circula pe tot acest tronson de pe raza județului Botoșani, pe un strat de asfalt. Mai puțin un sector de 300 de metri înainte de Mănăstirea Zosin, la care s-a schimbat soluția tehnică, pentru că necesită consolidare cu niște coloane”, a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

26 august 2023

Medic din Iași: Asistenta medicală trebuia să o supravegheze pe Alexandra / Critici la adresa celor care cer ”arestarea” medicilor

Dacă în noaptea respectivă au fost cezariene sau naşteri naturale, acestea i-ar fi putut distrage atenţia medicului de gardă de la cazul Alexandrei, spune un doctor cu specialitatea obstetrică-ginecologie.

Dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie, fost director medical al Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi, a făcut o amplă analiză, pe pagina sa de Facebook, în care a încercat să surprindă componentele medicale ale tragediei de la Botoşani.

Acesta îşi începe analiza spunând că este clar vorba despre „o tragedie care îţi rupe sufletul fiindcă o fiinţă umană şi-a pierdut viaţa cerând insistent ajutor”, dar avertizează cititorii că încearcă să privească analitic şi raţional lucrurile, fără a încerca să ia apărarea sau să acuze vreo parte implicată. Medicul a precizat că oprirea în evoluţie a unei sarcini la 13 săptămâni poate avea mai multe cauze, de la anomalii genetice la patologii ale mamei (diabet, trombofilie, infecţii sau expunere la toxine), arată Ziarul de Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...