Mii de pachete de țigări descoperite sub capota unei mașini care circula haotic pe o stradă din Botoșani!

Autoturismul se afla și sub măsura sechestrului asigurător din anul 2022, motiv pentru care șoferul a fost luat de polițiști la sediul poliției.

În prima zi de septembrie, în jurul orei 24:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E58, în afara localității Huțani, un autovehicul care circula pe contrasens și prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare în partea din spate a acestuia.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul era sub măsura sechestrului asigurător din anul 2022, motiv pentru care a fost condus la sediul poliției.

Ulterior, în urma controlului efectuat în interiorul acestuia, sub capotă, între elementele componente ale autovehiculului, precum și în portbagaj, în roata de rezervă și în alte locașuri special amenajate în acest scop, au fost identificate aproximativ 27.000 de țigarete (1340 pachete), de proveniență duty-free.

Țigaretele au fost supuse confiscării, totodată fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă în formă asimilată. 

De asemenea, față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 990 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat mort, iar altul grav rănit în timp ce lucrau la construirea unui bloc de apartamente!

astăzi, 16:00

În cursul zilei de joi, în jurul orei 13:30, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe un șantier de pe raza orașului, unde se constru...

Plan Roșu în serviciile de urgență din România. Legătura cu NATO!

astăzi, 13:58

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, Dr. Angelica Hristea, a confirmat pentru presa locală că în perioada 19-21 septembrie va fi testată capacitatea de reacție a angajațilo...

Poliția vrea să-și cerceteze angajații care strică imaginea instituției prin postări pe Facebook. ”E o vânătoare de vrăjitoare!”

astăzi, 13:12

Polițiștii care prejudiciază imaginea instituției prin intervenții publice sau postări pe rețelele sociale vor fi cercetați și pot fi sancționați disciplinar, reiese dintr-un document inter...