Mii de pachete cu ţigări de contrabandă, găsite în urma percheziţiilor care au avut loc şi la Botoşani!

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea mai multor infracțiuni de contrabandă de către un număr de 25 de persoane.

În cursul zilei de 09.07.2015, polițiști din cadrul Poliției Sector 1 București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Inspectoratul General al Poliției Române — SIAS, au efectuat, cu autorizarea instanței competente, un număr de 53 de percheziții domiciliare în municipiul București, precum și în județele Suceava, Botoșani și Neamț, în urma cărora au fost identificate un număr de 24.500 pachete de țigarete, ce proveneau din activitatea de contrabandă.

În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un număr de 6 persoane pentru infracțiunea de contrabandă, iar organele de poliție din cadrul Poliției Sectorului 1 — Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub supravegherea procurorului de caz, au dispus reținerea celor 6 inculpați pentru o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de vineri, 2 dintre cei 6 inculpați reținuți, respectiv BOȘUTAR ALIN și MATRAN OVIDIU au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă, Judecătoriei Sector 1 București.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpații BOȘUTAR ALIN și MATRAN OVIDIU achiziționau de la cetățeni ucraineni, țigarete neintroduse în circuitul fiscal, care erau trecute peste frontieră verde Ucraina-România, din dreptul localităților Ulma și Brodina, din județul Suceava, ulterior, fiind transportate în municipiul București pentru comercializare, folosindu-se un autovehicul special disimulat în acest sens.
Prin neplata taxelor vamale, a accizelor și a taxei pe valoarea adăugată, s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu estimativ de 2.200.00 lei.

Activitățile de urmărire penală vizând probarea participației penale a inculpaților s-au desfășurat cu suportul tehnic al Serviciului Român de Informații.

"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț pentru pensionarii Casei Județene de Pensii Botoșani care își încasează pensia prin cont bancar.

astăzi, 15:13

Joi, 10 octombrie 2024, vor fi operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoșani, astfel că vineri, 11 octombrie, în cursul după-amiezii, vor fi alimentate conturile de...

Harieta, îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu. „Mai am o soră, un geniu, în felul ei, cu o memorie ca a lui Napoleon!”

astăzi, 14:38

În Anul omagial al îngrijirii bolnavilor, cinstim în mod deosebit acele persoane ori instituții ce se îngrijesc de sănătatea trupească și sufletească a semenilor. Î...

(P) Săptămâna reducerilor la Castilio

astăzi, 14:26

Între 17 și 22 octombrie, Castilio te așteaptă cu reduceri spectaculoase la tot ce ai nevoie pentru renovare și redecorare. Fie că îți dorești un look nou pentru bucătărie sau ba...