Mii de cereri pentru “Bani de liceu”

Mii de cereri pentru “Bani de liceu”
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, in acest an scolar au fost depuse un numar de 5.352 de cereri pentru “Bani de liceu", majoritatea fiind depuse de cei din mediul rural, si doar 266 au fost depuse la nivelul municipiului Botosani.

In aceasta perioada se efectueaza anchetele sociale, pana pe data de 23 octombrie, iar pana pe 27 octombrie toate aceste cereri vor fi centralizate.

Lista beneficiarilor va fi afisata pe Internet, pe 28 octombrie, iar in perioada 28 octombrie-2 noiembrie va fi etapa de depunere a contestatiilor. Acestea se vor rezolva in intervalul 2 noiembrie-6 noiembrie.

Beneficiarii acestui Program national de protectie scoiala “Bani de liceu" sunt elevii care se afla in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie, realizat in utimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maxim 150 de lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela sau curatela.

Acest sprijin financiar, in cuantum de 180 de lei, se acorda pe perioada cursurilor, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma.

Numarul cererilor depuse anul acesta este aproape acelasi cu cel de anul trecut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
133

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
158

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
240

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...