Mii de botoşăneni primesc tichete sociale de la Primărie! Vezi când se distribuie!

7.000 de cetăţeni din municipiul Botoşani vor primi tichete sociale din Partea Primăriei, valoarea cupoanelor fiind de 100 de lei. Aceste tichete vor fi distribuite în două tranşe, la Paşti şi la Crăciun, câte cinci tichete a 10 lei în fiecare tranşă.

Reprezentanţii Primăriei au pus la punct aspectele tehnice, au avut discuţii cu furnizorii de tichete, urmând ca în cel mai scurt timp să fie trimise prin poştă beneficiarilor o scrisoare de înştiinţare şi o cerere pe care vor trebui să o completeze şi să o depună la Serviciului Public Local de Asistenţă Socială, după care, după un calendar stabilit de municipalitate, vor putea să ridice aceste tichete de la sediul Primăriei.

Tichetele vor fi acordate înaintea sărbătorilor pascale. Beneficiarii sunt persoanele varstnice cu un venit net, provenit dintr-o singura pensie sau din pensii cumulate, mai mic sau cel mult egal cu 700 de lei.

“Am primit lista de la Casa de Pensii, lucrăm la constituirea tabelelor şi la modelul de scrisoare pe care o vom trimite pensionarilor care se încadrează în grupa beneficiarilor, după care vom trece la distribuţia tichetelor care va fi făcută în funcţie de un calendar, la sediul Primăriei şi analizăm şi varianta realizării acestei distribuţii şi la sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale. Este o listă de magazine, parteneriatul îl are firma care pune la dispoziţie aceste tichete, fiind vorba de principalele magazine din Botoşani cât şi cele de tip discount", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Efortul financiar cu acordarea acestor tichete se ridică la 900.000 de lei. Pe lângă alimente, pensionarii vor putea să cumpere cu aceste tichete sociale şi medicamente.

Tichetele pot fi ridicate şi de către rude, dacă beneficiarii nu se pot deplasa.

 

Spune-ne opinia ta