Mii de botosaneni au profitat de gratuitatile oferite de Luna Sanatatii

Botosanenii profita din plin de serviciile medicale oferite gratuit in cadrul Lunii Sanatatii. Sute de persoane isi masoara zilnic tensiunea arteriala sau nivelul glicemiei.


La cortul amplasat pe Pietonalul Unirii, in primele doua saptamini de campanie, s-au prezentat zilnic 400-500 de persoane, fiind depistate foarte multe cazuri de diabet si hipertensiune arteriala.


„Am depistat foarte multi pacienti cu valori foarte mari ale glicemiei, de 500-600 mg%, unii din acestia internindu-se ulterior in spital. Printre acestia a fost si un copil supraponderal, care avea glicemia de 110 mg%, in conditia in care la un adult nivelul de glicemie normal este de 120 mg%”, a spus unul din asistentii voluntari.


Pina la aceasta ora, aproximativ 6.000 de botosaneni, din intreg judetul, au apelat la serviciile oferite gratuit la cele patru corturi amplasate in municipiu, in cadrul campaniei ce se va finaliza pe data de 30 septembrie.

„Nu avem inca o statistica destul de clara, dar in jur de 600 de persoane care au fost testate au afectiuni. Adica un procent de 10%. Insa au fost testari si in zilele cu canicula, care au influentat cu siguranta tensiunea arteriala”, a declarat purtatorul de cuvint al Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, Lidia Onofrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
10

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
41

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
153

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...