Mihai Țurcanu, lansat oficial în cursa pentru europarlamentare, la Suceava

  Fostul preşedinte al ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a declarat, duminică, la Suceava, că va milita şi ca eurodeputat pentru verificările la produsele alimentare arătând că el le-a început au fost sistate după retragerea sa din funcţie motiv pentru care, din lipsa controalelor, acum s-au găsit numeroase nereguli.

 Ţurcanu, şi-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL Suceava şi le-a spus liberalilor suceveni că pot să aibă încredere în el, că şi chiar dacă va fi europarlamentar va fi acelaşi om.

El a spus că în perioada scurtă în care a fost preşedinte al ANSVSA a făcut o figură bună şi că a făcut lucruri puţine, dar mari pentru România. Ţurcanu a arătat că, din păcate pentru ţară şi pentru populaţie, au ieşit la suprafaţă probleme grave după controalele dispuse.

Premierul le ştia, Constantin(ministrul Agriculturii) ştia şi mi-au dat girul. După trei săptămâni de scandal în presă mi s-a cerut să mă retrag, a spus Ţurcanu care a menţionat că i s-a promis că se va menţine aceeaşi linie în privinţa verificărilor.

Nu s-a vrut să se continue şi am fost minţit. După un an problemele au apărut din nou din cauza lipsei controlului, spus Ţurcanu.

El a menţionat că în perioada în care a condus ANSVSA s-a început verificare pieţei şi că dacă va ajunge eurodeputat va continua să susţină acest tip de controale şi că nimeni nu-i va putea pune pumnul în gură.

Mihai Ţurcanu a demisionat în martie 2013 din funcţia de preşedinte al ANSVSA după scandalul laptelui infestat cu aflatoxină.

Sursa: Newsbucovina.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O artistă din Botoșani câștigă „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în Italia! (Foto)

astăzi, 09:54

Camelia Pădureț, pictoriță originară din Botoșani, care trăiește și lucrează de mulți ani în Cefalù, Sicilia, a fost distinsă cu Premiul „Palma d’Oro” pentru...

Botoșani: Codul Galben de ploi, prelungit de meteorologi până marți dimineață!

astăzi, 09:36

Atenționarea este valabilă din această dimineață, de la ora 10:00, până mâine dimineață, la aceeași oră. Aceasta se va manifesta prin ploi însemnate cantitativ și inten...

Haos după Dinamo – Botoșani. Florescu, aproape de a fi lovit cu o sticlă în cap!

astăzi, 08:40

Toți jucătorii lui Dinamo s-au năpustit asupra „centralului” Sorin Vădana, iar cel mai vocal a fost Gnahore. Dinamoviștii au cerut două penalty-uri în prelungiri, la un contact...