Crimeea cere OFICIAL Moscovei INTRAREA Peninsulei in FEDERATIA RUSA

Sovietul Suprem al Crimeei - Parlamentul peninsulei - va formula in sedinta sa de luni, 17 martie, cererea oficiala de intrare a republicii in componenta Federatiei Ruse.

Bucurie mare la Simferopol dupa vot, cand premierul separatist al Crimeei, Serghei Axionov  a salutat decizie "istorica", duminica, in urma referendumului privind alipirea la Rusia, transmite AFP.

Mii de persoane s-au adunat duminica noapte pe strazile capitalei Crimeii, Simferopol, si la Sevastopol, unde este stationata flota rusa la Marea Neagra, pentru a sarbatori victoria realipirii peninsulei la Rusia.

La Simferopol, sustinatorii Moscovei fluturau steagurile Rusiei si Crimeii in ritm de concert, iar la Sevastopol, mii de persoane faceau acelasi lucru, unele chiar consumand alcool si scandand "Se-vas-to-pol" si "Ru-si-a" in fata artistilor care interpretau dansuri traditionale rusesti.

"Multumesc tuturor celor care au participat la referendum si au optat. Astazi am luat o decizie foarte importanta care va intra in istorie", a declarat Aksionov, premierul autoproclamat al peninsulei, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter, informeaza bbc.co.uk.

Aksionov, premierul autoproclamat al Crimeii a anuntat duminica seara ca luni dimineata, la ora locala 10:00, Parlamentul Crimeii (Sovietul Suprem al Crimeii, n.r.) se va intruni in cadrul unei sesiuni parlamentare pentru a cere, oficial, Moscovei, includerea Crimeii in federatia Rusa, potrivit agentiei Interfax, citata de agentiile occidentale de presa, informeaza aceeasi sursa.

"Maine, 17 martie, la ora 10:00, incepe sedinta Sovietului Suprem al Crimeii, in timpul careia vor fi trase concluziile referendumului si formulata cererea oficiala de intrare a Crimeii in componenta Rusiei", a declarat vicepremierul de la Simferopol, Rustam Temirgaliev.

Duminica seara, pe masura ce numaratoarea voturilor inainta cu pasi reprezi spre incheiere, rezultatele partiale indicau ca electoratul a optat pentru varianta "alipirii" Ucrainei la Federatia Rusa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O artistă din Botoșani câștigă „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în Italia! (Foto)

astăzi, 09:54

Camelia Pădureț, pictoriță originară din Botoșani, care trăiește și lucrează de mulți ani în Cefalù, Sicilia, a fost distinsă cu Premiul „Palma d’Oro” pentru...

Botoșani: Codul Galben de ploi, prelungit de meteorologi până marți dimineață!

astăzi, 09:36

Atenționarea este valabilă din această dimineață, de la ora 10:00, până mâine dimineață, la aceeași oră. Aceasta se va manifesta prin ploi însemnate cantitativ și inten...

Haos după Dinamo – Botoșani. Florescu, aproape de a fi lovit cu o sticlă în cap!

astăzi, 08:40

Toți jucătorii lui Dinamo s-au năpustit asupra „centralului” Sorin Vădana, iar cel mai vocal a fost Gnahore. Dinamoviștii au cerut două penalty-uri în prelungiri, la un contact...