Mihai Țâbuleac le recomanda celor de la Consiliul Judetean sa consulte mai mult juristii, pentru a nu mai pierde procese!

Dupa ce președintele Florin Țurcanu a declarat ca va uza de toate pârghiile legale pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în procesul de transfer patrimonial încheiat între SC Apa Grup SA și SC Nova Apaserv SA, facand referire la fosta administratie, fostul presedinte al Consiliului Judetean, Mihai Ţâbuleac, a tinut sa raspunda acestor acuzatii.

"Vreau sa precizez ca fosta administratie judeteana din care am facut si eu parte a lucrat legal si eficient. Lucrul acesta este dovedit de faptul ca in august 2011 am reusit si am semnat un contract de finantare cu Uniunea Europeana de 127 de milioane de euro. o dovada mai clara nu poate exista. In ceea ce priveste aspectul de legalitate, tin sa plecizez ca toate actele pe care le-am facut au fost in conformitate cu legea, pentru ca legea prevede in mod limpede ca atunci cand un operator nu functioneaza corect si produce prejudicii cetatenilor, atunci autoritatea adminsitrativa are obligatia sa retraga contractul de delegare a gestiunii. Exact asta am facut noi. Ceea ce fac cei care conduc destinele judetului din Botosani in aceste zile se infatiseaza cam in felul urmator: lucrarile aferente acelui proiect finantat de Uniunea Europeana nici n-au inceput, iar daca au inceput, au inceput foarte timid la una sau doua sectii la statii de tratare", a declarat Mihai Ţâbuleac.

Liderul PMP Botosani a adaugat ca actuala conducere a Consiliului Judetean ar trebui sa consulte mai mult juristii din institutie.

"Mai vreau sa precizez ca atunci cand esti parte intr-un proces ai obligatia ca in fata judecatorului sa vii cu argumente corecte si cu probe serioase. Recomand Consiliului Judetean Botosani sa puna mai mare accent pe colaborarea cu juristii din aparatul de specialitate, pentru ca in felul acesta nu o sa mai piarda procese.", a mai spus Ţâbuleac.

Consiliul Judetean Botosani va trebui să plătească peste 3 milioane de euro către fostul operator de apă, Apa Grup, după ce magistrații au anulat transferul patrimonial care s-a făcut pe vremea fostului președinte al Consiliului Județean, Mihai Țâbuleac, către noua societate de apă și canal, Nova Apaserv, fiind practic o inginerie financiară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sistemul informatic de monitorizare electronică, implementat și la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:50

Monitorizarea se va realiza automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și &icir...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele municipiului Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:15

Cu toate acestea, nu au fost tolerate faptele antisociale, în acest sens fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în sumă totală de aproximativ 12000 de lei. Cea mai mare amend...

(P) Cum și unde ar trebui să depozitezi un dulap pentru arme?

astăzi, 17:01

Un dulap arme omologat nu este doar o obligație legală, ci și o garanție a protecției armelor tale. Depozitarea corespunzătoare a armelor nu doar că îți păstrează investiția în...