Mihai Ţâbuleac face un apel la liderii USL pentru a rediscuta bugetul împărţit primăriilor!

Mihai Ţâbuleac face un apel la liderii USL pentru a rediscuta bugetul împărţit primăriilor!
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a făcut, joi, un apel către consilierii judeţeni ai PNL şi PSD, precum şi către liderii celor două partide, pentru rediscutarea hotărârii privind repartizarea sumelor către administraţiile publice locale.

Mihai Ţâbuleac a declarat ca judetul Botosani risca sa nu mai poata folosi sumele care au fost prevazute in Legea bugetului de stat, destinate pentru investitii la drumurile judetene si comunale si pentru sustinerea proiectelor de dezvoltare locala.

“Judetul Botosani se află într-un pericol real de a nu putea să utlizeze sume însemnate care au fost prevăzute pentru noi prin Legea bugetului de stat. Lucrul acesta se întâmplă din cauză că în Consiliul Judeţean majoritatea USL a venit cu un amendament şi a direcţionat aceste fonduri către primării, unde primari sunt de culoare politică asemănătoare cu a dumnealor, lăsând Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri fără niciun ban în miezul iernii, lăsând Primăria municipiului Botoşani fără fonduri care sunt necesare pentru susţinerea proiectelor majore pe care le are in derulare. Această atitudine, care nu are nicio explicaţie logică, ţine doar de ignoranţă, de lipsă de simţ a măsurii, şi de lăcomie", a spus Mihai Ţâbuleac.

La această oră suma este blocată, dupa ce Instituţia Prefectului a atacat Hotărârea de Consiliu Judeţean in contencios administrativ. Este vorba de circa 274 de miliarde de lei vechi.

“Riscăm, în mod evident, să rămânem fără bani la nivelul judeţului Botoşani. Cine îşi asumă răspunderea să deposedeze judeţul Botosani de aceşti bani? Suntem noi în momentul acesta în măsură să ne permitem luxul de a arunca aceşti bani? O soluţie există. Fac apel la liderii celor două partide, la PSD şi PNL, şi la consilierii judeţeni de la USL să rediscutăm această chestiune şi să emitem un proiect care să asigure o repartizare justă, de natură să nu mai fie contestabilă", a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
21

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
175

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
575

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...