Migranţi reţinuţi cu focuri de arma la frontiera cu R. Moldova!

    Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au fost nevoiţi să tragă opt focuri de armă in plan vertical, pentru reţinerea a patru cetăţeni moldoveni, care au încercat să intre ilegal în România.

  În data de 15 martie 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judetul Botosani, pe timpul unei misiuni specifice cu autospeciala ce funcţionează pe principiul termoviziunii au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, patru persoane care încercau să intre ilegal în România.

Lucrătorii Poliției de Frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, dar în momentul în care acestea au observat poliţiştii de frontieră, au încercat să fugă, fapt pentru care au fost somate verbal.

  Deoarece persoanele in cauza nu s-au suspus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii au fost reţinute cele patru persoane, respectiv cetăţeni moldoveni cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, care au declarat că au încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut, cu scopul de a găsi un loc de muncă în ţara noastră.

Cei patru cetăţeni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar în baza acordului de readmisie, la finalizarea cercetărilor au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...

Mihaela Arhip: ”Aprindem candela ca să îngenunchem noi în faţa luminii ei, nu ca să-i îngenunchem pe alţii” (Foto)

astăzi, 11:30

Pe cei care încă mai cred că sensibilitatea este un defect, îi rog să treacă la pas printre oamenii despre care am scris, printre necunoscuţii despre care, poate, voi scrie, printre O...

Serviciile Secrete americane avertizează Casa Albă: Dorința Ucrainei va provoca represalii puternice ale lui Putin

astăzi, 10:50

Războiul condus de către liderul de la Kremlin trece prin momente critice, mai ales de când trupele Kievului au pătruns în regiunea rusă Kursk. Acum, Serviciile Secrete americane au...