Micii pompieri, în acțiune la Grădinița nr. 19

Micii pompieri, în acțiune la Grădinița nr. 19
Luni s-a desfășurat la Grădinița nr.19 din Botoșani etapa zonală a concursului Micii Pompieri. Concursul, adresat copiilor din grădinițe din grupele mari, are ca scop dezvoltarea capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situații de urgență, evaluarea cunoștințelor copiilor privind principalele reguli de prevenire a incendiilor în grădiniță și la domiciliu, cunoașterea efectelor incendiilor asupra vieții și sănătății oamenilor și bunurilor materiale, modul de comportare în caz de incendiu, precum și promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în situații de risc.

La startul competiției, organizată de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Nicolae Iorga al Județului Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, s-au aliniat șapte echipaje formate din câte trei copii cu cunoștințe în domeniul prevenirii incendiilor de la grădiniţele 1, 18, 19, 22, 23, 25 şi grădiniţa Şcolii 10.





Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii incendiilor.

La proba practică, copiii au redat prin desen o situație în legătură cu tema concursului (apărarea împotriva incendiilor), după care au susținut lucrarea realizată în fața comisiei.

Câștigătorii au fot răsplătiți pentru eforturile lor cu diplome, jucării și dulciuri.

“Copiii, pregătiți de oameni minunați, părinți și profesori, au făcut o demonstrație de forță în ceea ce privește prevenirea și modul de comportare premergător producerii de incendii. Asta dă încdredere pompierilor profesioniști că siguranța cetățenilor este pe mâini bune. Așteptăm ca la etapa următoare copiii să continue pregătirea și să avem posibilitatea cu toții să ne bucurăm de rezultate de excepție", a declarat lt. Col Radu Țipișcă, din cadrul ISU Botoșani.

"In calitate de organizator, Gradinita nr. 19 Botosani a asigurat , cu sprijinul Asociatiei Parens 19 si cativa sponsori logistica necesara bunei desfasurari a  concursului , premiile si diplomele pentru concurenti a declarat", Veruța Chița, director  al Gradinitei nr. 19 Botosani.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
315

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
454

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
582

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...