Micii artisti la aniversarea Poetului

Micii artisti la aniversarea Poetului

 Biblioteca Nationala de Poezie Mihai Eminescu Ipotesti  

Sambata, 17 ianuarie, in Amfiteatrul Laurentiu Ulici din cladirea Bibliotecii Nationale de Poezie de la Muzeul Memorial de la Ipotesti,s-a desfasurat manifestarea intitulata "Cand amintirile...".

Organizata de Muzeul Memorial in parteneriat cu Asociatia culturala Vis de Artist, actiunea a debutat cu vizionarea clipului "Rugaciune", realizat pe versurile lui Eminescu, in interpretarea Elenei Mandrescu.

Au cantat melodii pe versuri eminesciene Ana Maria Raducanu, Alexandra Grigoroscuta si Ionela Nechita, coordonate de prof. Catalina Constantinovici.

Cosmin Agafitei, din clasa a V-a de la Scoala Zlatunoaia, comuna Lunca, indrumat de prof. Viorel Maxim, a recitat integral "Luceafarul", iar in incheierea programului artistic institutoarea Daniela Tomiuc a decernat premiile concursului "Porni Luceafarul...", desfasurat in scoala Iezer, din comuna Hiliseu-Horea.

Copiii premiati au recitat, au citit eseuri si au cantat melodii pe versurile marelui poet.

Dupa ce au admirat exponatele copiilor din clasa a V-a de la Scoala Zlatunoaia, comuna Lunca, participantii au urmarit filmul documentar "Eminescu sau o calatorie virtuala in absolut".

In final, cei prezenti au vizitat expozitia intitulata "E vremea colindelor...", organizata in colaborare cu Muzeul Judetean Botosani, sectia de etnografie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacol extraordinar de balet în premieră pe scena botoșăneană

astăzi, 14:03
5

Pe 2 mai 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor, din municipiul Botoșani, va avea lor un spectacol extraordinar de balet în premieră, în două tablouri. Muzica va fi asigurată de Geor...

Cinci incendii izbucnite din cauza coșurilor de fum, produse în mai puțin de o oră

astăzi, 13:19
58

Casele a cinci familii din localitățile Chițoveni, Dorohoi, Ștefănești și Havârna au fost în pericol, în această dimineață, din cauza unor incendii care au izbucnit î...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce a furat o mașină și a condus beat, fără permis

astăzi, 13:14
76

La data de 27 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de un bărbat aflat pe raza comunei Unțeni, despre faptul că i-a...