FORFECUTA CU ZIMTI - Relatare (in)directa de la fata locului!

Ni se semnaleaza ca, in presa nationala, a aparut un articol in care castigatorul Premiului National de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Prima, premiu decernat la Botosani pe 15 ianuarie 2009, nu este acelasi cu cel anuntat de noi si, de altfel, de toata presa botosaneana.

Teama ca, desi am fost in sala, s-ar putea ca prin tara sa se fi aranjat alte premii decat ce vazuram noi pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani (am mers pana acolo incat ne-am gandit ca nici ministrul Culturii n-o fi fost cel real, ca pana la Bucuresti s-or fi facut remanieri si Teodor Paleologu s-o fi transformat in Elena Udrea), am luat urma nominalizatilor.

Am gasit usor articolul semnalat: in Romania Libera. Macar nu e din presa locala, am spus, sa ne facem de rusine. Bucuria nu a tinut prea mult, pentru ca ziarista care a transmis DE LA FATA LOCULUI este din Botosani.

Cum ne-am convins repede ca doar ea a vazut alt castigator decat ce au inteles toti ceilalti reprezentanti ai presei, am luat repejor Forfecuta cu zimti, am taiat textuletul si vi l-am adus spre delectare.

De data aceasta, insa, oferim cititorilor si drumul direct catre pagina respectiva, pentru ca acolo mai este o gafa de zile mari.

Sub fotografia care ilustreaza textul scrie: Manifestarile dedicate marelui poet s-au soldat si cu depunerea de coroane de flori la statuia din Botosani. Din imagine lipseste, insa, tocmai statuia lui Eminescu!

Redam mai jos fragmentul taiat cu Forfecuta cu zimti: O data cu decernarea Premiului National de Poezie, Opera Omnia, in cadrul aceleasi festivitati a fost acordat si Premiul Opera Prima dedicat poetilor aflati la debut. Premiul Opera Prima i-a revenit anul acesta lui Florin Caragiu.

Cu mentiunea, pentru necunoscatori: premiul a fost adjudecat de botosaneanca Svetlana Carstean, pentru volumul Floarea de menghina, aparut la Editura Cartea Romaneasca, in 2008.

http://www.romanialibera.ro/a143825/premiul-national-mihai-eminescu-castigat-de-un-botosanean.html

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
11

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
763

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
353

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...