FORFECUTA CU ZIMTI - Relatare (in)directa de la fata locului!

Ni se semnaleaza ca, in presa nationala, a aparut un articol in care castigatorul Premiului National de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Prima, premiu decernat la Botosani pe 15 ianuarie 2009, nu este acelasi cu cel anuntat de noi si, de altfel, de toata presa botosaneana.

Teama ca, desi am fost in sala, s-ar putea ca prin tara sa se fi aranjat alte premii decat ce vazuram noi pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani (am mers pana acolo incat ne-am gandit ca nici ministrul Culturii n-o fi fost cel real, ca pana la Bucuresti s-or fi facut remanieri si Teodor Paleologu s-o fi transformat in Elena Udrea), am luat urma nominalizatilor.

Am gasit usor articolul semnalat: in Romania Libera. Macar nu e din presa locala, am spus, sa ne facem de rusine. Bucuria nu a tinut prea mult, pentru ca ziarista care a transmis DE LA FATA LOCULUI este din Botosani.

Cum ne-am convins repede ca doar ea a vazut alt castigator decat ce au inteles toti ceilalti reprezentanti ai presei, am luat repejor Forfecuta cu zimti, am taiat textuletul si vi l-am adus spre delectare.

De data aceasta, insa, oferim cititorilor si drumul direct catre pagina respectiva, pentru ca acolo mai este o gafa de zile mari.

Sub fotografia care ilustreaza textul scrie: Manifestarile dedicate marelui poet s-au soldat si cu depunerea de coroane de flori la statuia din Botosani. Din imagine lipseste, insa, tocmai statuia lui Eminescu!

Redam mai jos fragmentul taiat cu Forfecuta cu zimti: O data cu decernarea Premiului National de Poezie, Opera Omnia, in cadrul aceleasi festivitati a fost acordat si Premiul Opera Prima dedicat poetilor aflati la debut. Premiul Opera Prima i-a revenit anul acesta lui Florin Caragiu.

Cu mentiunea, pentru necunoscatori: premiul a fost adjudecat de botosaneanca Svetlana Carstean, pentru volumul Floarea de menghina, aparut la Editura Cartea Romaneasca, in 2008.

http://www.romanialibera.ro/a143825/premiul-national-mihai-eminescu-castigat-de-un-botosanean.html

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furnizarea apei se va relua în Dorohoi astăzi, începând cu ora 10:00

astăzi, 08:37
39

Reprezentanții societății de apă Nova Apaserv fac precizarea că, din cauza complexității lucrării de remediere a avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN...

Calendar Ortodox: Sf. Cuv. Maria Egipteanca; Sf. Mc. Gherontie; Sf. Cuv. Varsanufie de la Optina (Pomenirea morților)

astăzi, 08:33
29

Cuvioasa Maria s-a născut în Egipt şi încă de la 12 ani a plecat din casa părinţilor ei şi s-a dus în Alexandria. Fiind tânără şi frumoasă, a căzut într-o at&a...

Vacanța de Paște începe într-o săptămână. Elevii și profesorii au 12 zile libere, până pe 19 aprilie când revin la cursuri în ultimul modul de învățare

Vineri, 31 Martie 2023
240

Mai sunt 7 zile până la vacanța de Paști din anul școlar 2022-2023. Elevii și profesorii încep vacanța de vineri, 7 aprilie, o parte sărbătoresc Paștele catolic pe 9 aprilie, iar ...