Meteorologii spun că în weekend vom avea și puțină zăpadă

Meteorologii spun că în weekend vom avea și puțină zăpadă

Ministerul Mediului a transmis, marţi seară, estimări meteorologice şi hidrologice pentru perioada următoare, prizând că, până în 12 ianuarie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, chiar şi în zonele joase.

Ulterior, va mai ninge, întrucât între 13 – 16 ianuarie se va instala o masă de aer rece peste ţara noastră. În următoarele câteva zile debitele vor fi în general în creştere, din cauza precipitaţiilor, a scurgerilor de pe versanţi, potrivit news.ro.

”Următorul episod cu precipitaţii se va semnala în intervalul 8 ianuarie – 11 ianuarie şi va începe dinspre sud-sud-vest, dar mai apoi aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde toată ţara. De această dată, precipitaţiile vor fi la început sub formă de ploaie, care se va transforma în lapoviţă si ninsoare, la început în zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei, apoi şi în zona de câmpie a Olteniei şi a Munteniei, dar mai puţin probabil în zona Dobrogei, unde vor continua să predomine ploile. Precipitaţiile vor fi abundente, în special în sudul şi estul tării, parţial în centru dar mai ales în zona montană şi submontană a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă, destul de consistent”, a mai trasmis Ministerul Mediului.

 

Spune-ne opinia ta