Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paști

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paști

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat când scapă România de vremea rea şi când vom putea să ne bucurăm de temperaturi mai ridicate.

„Vineri vom avea valori în creștere de aproximativ 16-17 grade, dar vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă din calendar, chiar deosebit de rece pe parcursul nopților și al dimineților. Dimineață vom putea observa până la -9 grade Celsius, valori în zonele intramontane din estul Transilvaniei și cel mult 7-8 grade Celsius în dealurile de vest. De sâmbătă vremea va începe să se încălzească, valorile temperaturilor fiind cuprinse între 12 grade pe litoral și până la 20 de grade în regiunile vestice. Duminică vom putea vorbi de valori de 22 de grade Celsius.

De la mijlocul săptămânii viitoare, 14-15 aprilie, vom vorbi din nou de o răcire, începând cu partea de vest, centru și nord a țării și cu o probabilitate foarte mare de precipitații în jumătatea vestică a României”, a declarat Elena Mateescu, la România TV.

Nu scăpăm de ninsoare

„Momentan, probabilitatea de a scăpa de episoadele de iarnă este redusă, deoarece în continuare, în zona montană, la altitudini mari vom putea vedea precipitații sub formă de ninsoare. Pe termen lung, în intervalul 12 aprilie - 10 mai, vorbim de valori de temperaturi pentru fiecare săptămână apropiate de normal. Precipitațiile vor fi prezente în săptămâna 12 - 19 în partea de sud-vest a țării”, a mai spus aceasta.

De Paşti se anunţă ploi

"La începutul lunii mai vom avea parte de o săptămână mai rece, fiind vorba de săptămâna 26 aprilie - 3 mai și cu o probabilitate mare de precipitații în cea mai mare parte a țării. Datele meteorologice se mai pot schimba până la sfârșitul lunii", a spus în încheiere Elena Mateescu.

Sursa: DCNews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
292

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
841

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
174

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...