Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paști

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paști

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat când scapă România de vremea rea şi când vom putea să ne bucurăm de temperaturi mai ridicate.

„Vineri vom avea valori în creștere de aproximativ 16-17 grade, dar vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă din calendar, chiar deosebit de rece pe parcursul nopților și al dimineților. Dimineață vom putea observa până la -9 grade Celsius, valori în zonele intramontane din estul Transilvaniei și cel mult 7-8 grade Celsius în dealurile de vest. De sâmbătă vremea va începe să se încălzească, valorile temperaturilor fiind cuprinse între 12 grade pe litoral și până la 20 de grade în regiunile vestice. Duminică vom putea vorbi de valori de 22 de grade Celsius.

De la mijlocul săptămânii viitoare, 14-15 aprilie, vom vorbi din nou de o răcire, începând cu partea de vest, centru și nord a țării și cu o probabilitate foarte mare de precipitații în jumătatea vestică a României”, a declarat Elena Mateescu, la România TV.

Nu scăpăm de ninsoare

„Momentan, probabilitatea de a scăpa de episoadele de iarnă este redusă, deoarece în continuare, în zona montană, la altitudini mari vom putea vedea precipitații sub formă de ninsoare. Pe termen lung, în intervalul 12 aprilie - 10 mai, vorbim de valori de temperaturi pentru fiecare săptămână apropiate de normal. Precipitațiile vor fi prezente în săptămâna 12 - 19 în partea de sud-vest a țării”, a mai spus aceasta.

De Paşti se anunţă ploi

"La începutul lunii mai vom avea parte de o săptămână mai rece, fiind vorba de săptămâna 26 aprilie - 3 mai și cu o probabilitate mare de precipitații în cea mai mare parte a țării. Datele meteorologice se mai pot schimba până la sfârșitul lunii", a spus în încheiere Elena Mateescu.

Sursa: DCNews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Un semn. De Victor Teișanu

Vineri, 14 Mai 2021
156

Și a venit din nou acel moment de liniște al zilei în care o nouă poezie venită pe adresa de e-mail trebuie să ajungă la dumneavoastră.  Vă dorim lectură plăcută.***...

Academica Clinceni - FC Botoșani 4-3! Eșec dur

Vineri, 14 Mai 2021
250

FC Botoșani a fost învinsă de Academica Clinceni, în deplasare. FC Botoșani părea sa conducă soarta meciului, conducând cu 0-2 încă din minutul 16, dupa autogolu...

Termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real va fi prelungit până la 1 octombrie (proiect)

Vineri, 14 Mai 2021
222

Termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real va fi prelungit până la 1 octombrie, iar documentul va putea fi depus sub formă de înscris sub semnătură privată ori formă elec...