Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paști

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paști

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat când scapă România de vremea rea şi când vom putea să ne bucurăm de temperaturi mai ridicate.

„Vineri vom avea valori în creștere de aproximativ 16-17 grade, dar vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă din calendar, chiar deosebit de rece pe parcursul nopților și al dimineților. Dimineață vom putea observa până la -9 grade Celsius, valori în zonele intramontane din estul Transilvaniei și cel mult 7-8 grade Celsius în dealurile de vest. De sâmbătă vremea va începe să se încălzească, valorile temperaturilor fiind cuprinse între 12 grade pe litoral și până la 20 de grade în regiunile vestice. Duminică vom putea vorbi de valori de 22 de grade Celsius.

De la mijlocul săptămânii viitoare, 14-15 aprilie, vom vorbi din nou de o răcire, începând cu partea de vest, centru și nord a țării și cu o probabilitate foarte mare de precipitații în jumătatea vestică a României”, a declarat Elena Mateescu, la România TV.

Nu scăpăm de ninsoare

„Momentan, probabilitatea de a scăpa de episoadele de iarnă este redusă, deoarece în continuare, în zona montană, la altitudini mari vom putea vedea precipitații sub formă de ninsoare. Pe termen lung, în intervalul 12 aprilie - 10 mai, vorbim de valori de temperaturi pentru fiecare săptămână apropiate de normal. Precipitațiile vor fi prezente în săptămâna 12 - 19 în partea de sud-vest a țării”, a mai spus aceasta.

De Paşti se anunţă ploi

"La începutul lunii mai vom avea parte de o săptămână mai rece, fiind vorba de săptămâna 26 aprilie - 3 mai și cu o probabilitate mare de precipitații în cea mai mare parte a țării. Datele meteorologice se mai pot schimba până la sfârșitul lunii", a spus în încheiere Elena Mateescu.

Sursa: DCNews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12 ori mai mari pentru graffiti pe clădiri sau garduri. Legea a fost adoptată de Parlament

astăzi, 20:29
46

Amenzi de 12 ori mai mari pentru cei care fac graffiti pe spațiile publice. Camera Deputaților a dat votul decisiv pentru un proiect de lege care prevede majorarea amenzilor pentru cei care vandaliz...

Oferta educațională a Colegiului Economic „Octav Onicescu” pentru anul școlar 2022-2023

astăzi, 20:23
121

Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani este o instituție reprezentativă pentru învățământul economic botoșănean și național. Prin calitatea actului educați...

Pârâul Miletin a secat, iar fermierii din Flămânzi au probleme cu adăparea animalelor

astăzi, 18:12
221

Crescătorii de animale de pe raza oraşului Flămânzi sunt în imposibilitatea de a-şi adăpa oile sau vacile, ca urmare a secării pârâului Miletin.Pârâul rep...