Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi nori puţini. Vezi PROGNOZA METEO

Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi nori puţini. Vezi PROGNOZA METEO
Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi pentru următoarele zile, cu maxime apropiate de normalele pentru mijlocul lunii aprilie, înnorări temporare şi izolat ploi slabe. Miercuri va fi o zi de primavară aproape perfectă.
 
Luni, temperaturile mai scad puţin, astfel încât amiaza vine cu maxime apropiate de normalele pentru mijlocul lunii aprilie. Norii se mai adună temporar peste estul şi sudul ţării, dar acoperă din când în când şi masivele montane, unde mai plouă pe arii restrânse. În Carpaţii Orientali, la peste 1600 m altitudine, vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul ceva mai tare în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime pleacă de la 10, 11 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi ajung la 19 grade în Banat.
 
Presiunea atmosferica ridicată din zilele următoare ne asigură o vreme frumoasă cu temperaturi care cresc uşor de la o zi la alta.

Marţi cerul se anunţă variabil şi doar pe la munte şi în sud mai sunt înnorări temporare şi izolat ploi slabe. Vântul mai suflă turbulent prin sud-est. După o zi mai rece în nord-vest şi în centru, unde aşteptăm condiţii de formare a brumei, temperatura aerului creşte semnificativ şi maximele se vor situa între 13 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 20 grade în Banat.
 
Miercuri
va fi o zi de primavară aproape perfectă, cu vreme predominat frumoasă şi uşor mai caldă decât în zilele precedente. Norii împart cerul cu soarele în cea mai mare parte a ţării şi doar trecător după amiază şi în primele ore ale nopţii la munte şi în Dealurile Olteniei se înmulţesc norii şi lasă câteva ploi de scurtă durată. Vântul destul de activ în sud-est, iar maximele se vor situa în general între 12, 13 grade pe litoral 15 grade şi 22 grade în sudul Banatului.
 
Joi vremea rămâne frumoasă şi devine caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 13, 14 grade pe litoral până la 23 în sudul Banatului. Cald va fi şi vineri şi sâmbătă, chiar dacă în nord-vest temperaturile încep să scadă uşor, astfel încât duminică vom avea în vest, în nord şi centru valori cu aproape 8, 10 grade mai mici, mai ales în vestul extrem. După vremea frumoasă şi calda probabilitatea ca ploile să se întoarcă este mare în vest, în nord şi în centru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
252

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
312

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
702

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...