Meteorologii anunţă ploi şi vijelii

Meteorologii anunţă ploi şi vijelii
Aerul rece va domina în zilele următoare aproape întreg continentul. Joi vom resimţi o răcire a vremii în regiunile din interiorul arcului carpatic, iar vineri temperaturile scad şi în est şi în sud-est. In weekend instabilitatea rămâne accentuată. Ploi de scurtă durată, fenomene electrice şi vânt în rafale vor fi prezente mai ales în jumătatea estică a ţării.

Norii aducători de ploaie traversează joi ţara noastră de la vest către est, aşa că vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor. Ploile de vară cad pe arii extinse şi pot avea aspect de vijelie. În urma ploilor torenţiale aşteptăm local peste 25 l/mp şi izolat peste 50 l/mp, iar grindina nu va lipsi nici ea. Doar regiunile estice şi sud-estice sunt mai ferite de ploi în timpul zilei, dar precipitaţiile ajung şi aici spre seară. Temperatura aerului scade în regiunile intracarpatice: maximele se vor situa între 21 şi 31 de grade.

Vreme instabilă în vest, în nord şi în centru, cu nori, averse şi descărcări electrice pe arii extinse. Nu lipsesc nici vântul în rafale, izolat chiar grindina şi cantităţile însemnate de apă. Se răceşte cu până la 5,6 grade şi maximele se opresc la 25 de grade în Baia Mare, 26 la Oradea, la Cluj Napoca şi la Sibiu, 27 la Timişoara. Aversele asociate cu fenomene electrice şi vânt ce poate lua aspect de vijelie se extind treptat în tot sudul ţării, dar aici vremea rămâne caldă încă. Meteorologii prognozează 28 de grade la Drobeta şi la Craiova, 29 la Alexandria şi 31 în Buzău şi la Călăraşi.

În Moldova ploile sunt puţine în prima parte a zilei, dar spre seară devin tot mai puternice şi sunt asociate cu tunete şi fulgere. Masa de aer cald şi soarele generos în primele ore fac maximele să treacă totuşi de mediile climatologice cu până la 5, 6 grade: 31 grade la Galaţi, 30 în Bacău şi la Iaşi, 28 la Suceava.

Vineri vom avea parte tot de înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Izolat ploile vor fi însemnate cantitativ şi se menţin condiţiile de grindină. Sunt mai puţine ploi în regiunile sud-vestice, unde norii acoperă doar temporar cerul. Vremea se răceşte şi în regiunile estice, iar maximele se vor situa între 18 şi 28 de grade.

Sâmbătă vine tot cu nori, ploi, fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în jumătatea estică a ţării şi pe arii mai restrânse în celelate regiuni. Maximele pornesc de la 18 şi ajung la 28 de grade. (Realitatea.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
722

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...