Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor
Vremea se anunţă capricioasă în ţara noastră, atât duminică, dar şi la începutul săptămânii viitoare. Nu vor lipsi aversele însoţite de descărcări electrice şi scurte rafale de vânt. Izolat sunt posibile şi căderi de grindină.

Meteorologii prognozează şi pentru duminică vreme instabilă. Cerul va fi acoperit de nori şi cad averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în majoritatea regiunilor ţării. Doar în estul extrem ploile se manifestă local, cu precădere după-amiază.

Nu lipsesc nici condiţiile de grindină, iar cantităţile de apă se estimează ca vor depăşi izolat 15-20 l/mp, mai ales la deal şi la munte. Temperaturile maxime pornesc de la 20-21 de grade în centrul ţării, şi încă ating 28 de grade în Bărăgan.

La început de săptămână instabilitatea vremii este accentuată în regiunile din vestul, centrul şi sudul ţării. Aici vor fi nori, ploi mai consistente, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină.

În restul teritoriului înnorările sunt doar temporare, iar ploile cad pe spaţii restrânse, mai ales după-amiaza şi seara.

Regimul termic, normal pentru sfârşit de mai, se concretizează prin valori maxime de 19-20 de grade în Câmpia de Vest şi chiar 25 de grade în sud.

Nici prima zi de vară nu aduce vreo ameliorare simţitoare în privinţa precipitaţiilor. Vremea rămâne instabilă şi marţi. Norii stăpânesc mare parte din ţară, şi aversele însoţite de descărcări electrice sunt la ordinea zilei. Vântul are şi el scurte intensificări în timpul ploilor. Izolat sunt şi condiţii de grindină, dar şi de cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime pornesc de la 14 grade. Mai cald va fi în regiunile din afara arcului carpatic. (Realitatea.net)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
82

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
195

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
630

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...