Manifestare de suflet la Dorohoi!

Manifestare de suflet la Dorohoi!
Vineri, 28 mai, la Dorohoi, Fundaţia Star of Hope România a organizat - în parteneriat cu Grădiniţa nr. 9 din localitate - un spectacol dedicat copiilor cu dizabilităţi. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Zilelor Incluziunii.

"Spectacolul de azi a insemnat de fapt sarbatorirea a 5 ani de cand Fundaţia Star of hope a infiintat Centrul de Consiliere si Sprijin Dorohoi pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile lor. Scopul acestui amplu proiect a fost si ramane integrarea în comunitate a copiilor cu dizabilitaţi", a declarat Aurora Vatamaniuc, manager Star of Hope România.

"A fost o zi specială pentru copiii cu dizabilităţi dar si pentru părinţii acestora. Imaginati-va bucuria cu care acestia si-au urmarit copiii cântand si dansand alături de ceilalţi de varsta lor!", a subliniat Camelia Topală, coordonator proiect Dorohoi.



Spectacolul, realizat de către copii de la Grădiniţa nr.9, Centrul "Steaua Speranţei", Grădiniţa şi clasa I "Step by step" de la Şcoala "Alexandru Ioan Cuza", a demonstrat inca o data importanta modelului de bună practică in incluziunea şcolară a copiilor cu dizabilităţi, în special in cazul copiilor cu sindrom Down.


 
Invitata speciala la eveniment a fost Ana Maria Gîbu (eleva in clasa a V-a), premiata la Paris si la Bucuresti pentru poezie si eseu, in cadrul proiectului Special Olimpics "Participa". In eseul prezentat in cadrul spectacolului, fetita premianta a evocat cu deosebita sensibilitate, maturitate si profunzime anii de gradinita petrecuti alaturi de un coleg diagnosticat cu sindromul Down.



Invitatii au avut ocazia, la finalul acestui eveniment, să viziteze o expoziţie de felicitări realizate de catre copii de la Centrul "Steaua Speranţei" şi Gradinita nr. 9 şi o expoziţie de pictura intitulata "Trăiri în culori", realizată de catre copii de la Fundaţia Star of Hope Romania aflati sub îndrumarea profesoarei Maria Antal. (Sursa Foto: Star of Hope)
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
204

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
277

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
638

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...