Meteorologii anunță lapoviţă şi ninsori în România. Temperaturile scad brusc, cum va fi vremea în Moldova!

După o toamnă blândă, cu temperaturi mai calde decât în mod obişnuit, meteorologii de la ANM anunţă lapoviţă şi ninsori în România. Temperaturile scad brusc în anumite zone, astfel ca acestea vor fi la limita îngheţului în următoarea perioadă.

Prognoza meteo până la jumătatea lunii noiembrie anunţă vreme capricioasă în aproape toată ţara, unele regiuni fiind afectate de zăpadă. Dacă în anumite zile va fi cald, în altele iarna pare că se instalează mai devreme. De asemenea, sunt anunţate ploi, lapoviţă şi chiar ninsori în unele regiuni.

Unde sunt anunţate lapoviţă şi ninsori?

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarea lună. Dacă în unele zone vremea va fi caldă şi lipsită de precipitaţii, în altele pare că vine iarna la final de octombrie. Astfel, sunt anunţate chiar şi lapoviţă şi ninsori, mai ales în zonele depresionare şi la munte, unde valorile termice scad până la limita îngheţului.

În perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, zilele calde vor alterna cu cele friguroase în cea mai mare parte a ţării.

Urmează o încălzire treptată. Astfel că, în 22 şi 23 octombrie, maximele termice vor fi de 19 grade, dar se va răci din nou începând cu data de 24 octombrie. La început de noiembrie apar şi primele precipitaţii, noaptea acestea transformându-se în lapoviţă, minimele scăzând până la -3 grade.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, tendinţa va fi de răcire, cu valori termice diurne în general de 10 - 12 grade până la finalul lui Brumărel. Noiembrie debutează cu minime de 0-2 grade dimineaţa, apărând astfel lapoviţă şi ninsori. Apoi, precipitaţiile vor fi reduse semnificativ, însă frigul se instalează pentru o lungă perioadă de timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fostul polițist din Botoșani care și-a transformat livada în sală de clasă. ”Să vadă fructele pe pomi, nu doar la market!”

astăzi, 12:16

Un fost șef al Poliției Rutiere din județul Botoșani și-a transformat livada în zonă didactică. Acesta încurajează profesorii să aducă elevii în livadă pentru a le preda d...

Tânără din Botoșani, transferată la Iași după ce a consumat ciuperci. ”Nu m-am așteptat, credeam că e doar o durere de stomac!”

astăzi, 11:39

Recent, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași au fost internate trei persoane în stare critică, toate prezentând simptome de intoleranță digestivă și o deteriora...

(P) Halloween de senzație la Restaurant D.A.R.!

astăzi, 11:38

Pe 31 octombrie, ești invitat la Restaurant D.A.R. pentru o noapte de Halloween cum n-ai mai trăit! DJ Nasty va prelua comanda platanelor și va aduce cele mai electrizante ritmuri care te vor țin...