Meteorologii anunță că temperaturile vor depăși pragul de caniculă. "Din 29 iunie, zilnic am atins recorduri ale valorilor maxime"

Meteorologii anunță că temperaturile vor depăși pragul de caniculă. "Din 29 iunie, zilnic am atins recorduri ale valorilor maxime"

România este împărțită între caniculă și furtuni. Peste valul de căldură extremă, vin ploi torențiale și vijelii. Săptămâna viitoare va ploua mai mult decât ar fi normal în această perioadă, anunță meteorologii. 

Sunt recorduri zilnice la nivelul temperaturilor maxime sau al temperaturilor minime. În 29 iunie și până în prezent, de când am atenționat în ceea ce privește valul de căldură persistent și indicele de temperatură - umezeală, disconfortul a fost deosebit de ridicat. În fiecare zi am atins recorduri ale valorilor de temperatură maxime zilnice", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, citată de Digi24.

În legătură cu evoluția temperaturii în următoarea săptămână, Elena Mateescu a declarat că sunt așteptate maxime de 37 de grade, dar și vreme instabilă.

„Pe termen scurt, în primele zile din săptămână, temperaturile rămân ridicate, mai ales în partea de vest și sud a țării, acolo unde se va depăși pragul unei zile de caniculă, respectiv 35-37 grade Celsius. În a doua parte a săptămânii o să consemnăm o scădere a valorilor de temperatură și mai ales fenomene de instabilitate atmosferică spre sfârșitul săptămânii", a adăugat directorul ANM.

Duminică, în mare parte din țară vor fi vijelii puternice și ploi abundente.

Până la ora 22.00 este în vigoare un cod portocaliu emis de ANM. Astfel, în zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și izolat 50...60 l/mp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se mândrește cu una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară

Miercuri, 5 Octombrie 2022
186

În municipiul Botoșani se află una dintre cele mai moderne Unități de Primiri a Urgențelor din România. Reabilitarea și dotarea cu tehnologie modernă au costat peste 11 milioane de ...

În școli se vor înființa grupe de acomodare, destinate elevilor școlarizați anterior în străinătate, unde se vor preda și noțiuni de limbă română

Miercuri, 5 Octombrie 2022
58

Pentru a le facilita integrarea în sistemul de învățământ de la noi elevilor care au făcut școală, mai mulți ani, în străinătate, s-a stabilit, printr-o lege publicat...

Proiect legislativ depus la Senat privind introducerea uniformelor școlare în învățământul preuniversitar

Miercuri, 5 Octombrie 2022
57

AUR anunţă că a depus la Senat o propunere legislativă care modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, prevăzându-se reint...