Metehne vechi și în 2021: Aglomerație de nedescris la Direcția de Taxe și Impozite

Metehne vechi și în 2021: Aglomerație de nedescris la Direcția de Taxe și Impozite

Încă de la primele ore ale dimineții, peste o sută de botoșăneni s-au prezentat la sediul Direcției de Taxe și Impozitele Locale pentru a-și plăti dările. Iar acest lucru chiar dacă au la dispoziție mai bine de două luni de zile pentru a-și onora plata taxelor și impozitelor.

După cum ne-a declarat directorul DIT, Lucian Lupu, aglomerația se justifică într-o oarecare măsură, fiind și o zi de luni, când toți contribuabilii vor să scape de griji.

“Fac un apel la botoșăneni să aibă răbdare. Au la dispoziție aproape două luni jumătate să plătească taxele și impozitele și să beneficieze de bonificația de 10 la sută. Dacă în alți ani exista posibilitatea, ca botoșănenii să intre în sediu într-un număr nelimitat, acum datele problemei, din cauza pandemiei, sunt cu totul altele. Noi avem 20 de ghișee, dar nu avem cum să permitem accesul la mai mult de 2 persoane pentru fiecare ghișeu”, a precizat Lucian Lupu.

În plus, botoșănenii pot să facă lejer și plăți on-line, un mecanism totuși puțin uzat de locuitorii municipiului.

Până pe 15  martie anul curent, contribuabilii botoșăneni își pot plăti taxa pentru locul de parcare și cea de salubrizare, în timp ce pentru plata impozitelor pe case, terenuri și autoturisme, termenul este de 31 martie, aceștia din urmă beneficiind și de bonificația de 10%.










 

 

Spune-ne opinia ta