Mesajul transmis de Doina Federovici cu ocazia Zilei Armatei României: „Este ziua în care ne arătăm respectul și recunoștința față de militarii care au pus patria mai presus de viața lor” (video)

Mesajul transmis de Doina Federovici cu ocazia Zilei Armatei României: „Este ziua în care ne arătăm respectul și recunoștința față de militarii care au pus patria mai presus de viața lor” (video)

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Armatei României, care este marcată anual pe data de 25 octombrie.

„Dacă este un om căruia să-i fie drag de steagul tricolor și de uniforma românească, apoi mie îmi este drag, mie care știu câte s-au făcut sub acest steag, câte vitejii s-au săvârșit sub această uniformă”, mărturisea în aprilie 1907, în fața Parlamentului, marele istoric Nicolae Iorga. Acum, la 115 ani distanță, cred că nu este român care să nu gândească așa, mai ales astăzi, când se împlinesc 78 de ani de când a fost eliberată ultima palmă de pământ românesc de sub ocupația străină. De atunci, această zi de toamnă are valoare de simbol pentru oștirea și poporul român.

Pe 25 octombrie sărbătorim Armata Română! Este ziua în care ne arătăm respectul și recunoștința față de militarii care au pus PATRIA mai presus de viața lor. Pe 25 octombrie aducem și un omagiu supraviețuitorilor celui de-Al Doilea Război Mondial, veteranii de război. Dragostea lor față de NEAM și ȚARĂ reprezintă adevărate exemple pentru generația tânără.

Trebuie să cinstim trecutul, dar și să privim cu încredere spre viitor, chiar și în actualul context geopolitic, în care, aproape de granița noastră, gloanțele au luat locul cuvintelor, pentru că Armata este un pilon de stabilitate și securitate. Este și trebuie să rămână un reper moral, Armata însemnând curaj, determinare, devotament și patriotism. Sunt valori pe care pururea trebuie să celebrăm.

În numele Consiliului Județean Botoșani, transmit toate urările de bine și multă sănătate militarilor români.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1203

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
686

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
917

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...