Mesajul transmis de comandantul Garnizoanei Botoșani cu ocazia Zilei Armatei României: „Instruirea militarilor se execută permanent, pentru a îndeplini în orice moment misiunea fundamentală a Armatei României” (video)

Mesajul transmis de comandantul Garnizoanei Botoșani cu ocazia Zilei Armatei României: „Instruirea militarilor se execută permanent, pentru a îndeplini în orice moment misiunea fundamentală a Armatei României” (video)

De Ziua Armatei României, comandantul Garnizoanei din Botoșani, Ovidiu Damian, a transmis un mesaj încărcat de semnificații istorice și emoții.

„Ziua Armatei României reprezintă un moment cu profunde semnificații patriotice, când ne înclinăm cu respect în fața tuturor eroilor care și-au dat viața pe câmpul de luptă. Este un prilej de aducere aminte a sacrificiilor românilor pentru păstrarea ființei naționale, a independenței și integrității țării, și reprezintă un moment de bilanț al activităților militari și, totodată un moment când privim către viitorul instituției militare. În cel de-al Doilea Război Mondial militarii români au luptat cu vitejie pentru eliberarea teritoriului național. Ziua de 25 octombrie 1944 devenind un simbol al eliberării de sub ocupația străină a orașului Galei și a întregirii țări. Onorăm cu mândrie și respect faptele de arme ale înaintașilor noștri și transmitem astăzi veteranilor de război, care mai sunt printre noi, recunoștința noastră și le urăm multă sănătate. Fără sacrificiul lor și fără curajul de care au dat dovadă pe câmpurile de bătălie, ale celei mai mari conflagrații naționale, istoria noastră ar fi fost cu totul diferită. Pentru a cinsti cum se cuvine Ziua Armatei României și în acest an a fost organizată Ștafeta Veteranilor Invictus, municipiul Botoșani fiind inclus pe traseul roșu. Astăzi, 25 oct, voluntarii de pe cele trei trasee, roșu, galben și albastru, se reunesc la Carei, pentru a promova astfel curajul, devotamentul, camaraderia, voluntariatul și spiritul de sacrificiu. Ziua Armatei României nu este doar o sărbătoare a militarilor, ci este o sărbătoare a tuturor românilor, care își iubesc și prețuiesc țara, pentru care suntem mereu la datorie respectând astfel jurământul de credință depus. Astfel, instruirea militarilor se execută permanent, pentru a ne îndeplini în orice moment misiunea fundamentală a Armatei României, de a apăra suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a țării. Suntem alături de societatea civilă și de comunitatea locală din care facem parte, astfel încât să sprijinim și să îndeplinim toate responsabilitățile ce ne revin conform prevederilor legislative în vigoare”, este mesajul transmis de comandantul Garnizoanei din Botoșani, Ovidiu Damian.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Dezbatere pe tema antreprenoriatului și a tinerilor care fug de Botoșani, organizată de PNL Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 17:39
153

În sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia a avut loc, marți după-amiază, o conferință dedicată tinerilor și antreprenorilor din Botoșani. Conferința a fost moderată de ...

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1205

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
692

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...