Mesajul şefei învăţământului botoşănean la Gala Excelenţei. "Privesc Gala de astăzi ca pe o sărbătoare în familie"

Mesajul şefei învăţământului botoşănean la Gala Excelenţei. "Privesc Gala de astăzi ca pe o sărbătoare în familie"
Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, a transmis, în debutul Galei Excelenţei, un mesaj profesorilor şi elevilor din judeţul Botoşani.

Sefa învăţământului botoşănean i-a felicitat pe toţi cei prezenţi pentru rezultatele excepţionale pe care le-au obţinut în anul şcolar 2013-2014 şi pentru faptul că au adus cinste judeţului Botoşani.

“Gala Excelenței și-a propus, încă din zorii apariției sale, sărbătorirea tradiției învățământului botoșănean, a performanțelor sale și a vocii sale puternice în spațiul încununat cu lauri al educației românești. Dintotdeauna, aceste locuri, în care legenda s-a împletit cu inovația, au dat neamului nu doar personalități cu care să se mândrească, ci și consistență în procesul firesc al devenirii.

Și, fiindcă la Botoșani nu au existat nicicând falii între trecut și prezent, astăzi noi nu aducem omagiu nici istoriei, nici chipurilor înrămate în tablouri, oricât de atemporale ar fi ele, ci ne înclinăm în fața celor prezenți în această sală, elevi și profesori, care duc mai departe, cu cinste, idealul educațional.

Dragi profesori, educația este, dincolo de definiții și de abordări formale, forma fundamentală de rezistență a ființei umane. Vă felicit pentru că ați reușit să le insuflați elevilor dumneavoastră această rezistență în fața prefacerilor adeseori rapace ale modernității, în fața vicisitudinilor existențiale și, mai cu seamă, în fața nonvalorii care se cațără tot mai sus în societatea contemporană.

Dragi elevi, așa cum am spus de nenumărate ori, purtați pe umerii voștri uriașa responsabilitate a viitorului. De voi depinde bunăstarea noastră de mâine, de voi șansa pe care această țară o va avea în lumea fără granițe a timpurilor ce vor veni. Meritați toată aprecierea noastră nu doar pentru că ați demonstrat înțelegerea acestei realități, ci pentru că nu ați stat deoparte, implicându-vă activ, în ciuda tentațiilor vârstei, în ciuda ispitelor aduse de anii frumoși pe care îi aveți. Vreau să privesc Gala de astăzi, dragii mei, ca pe o sărbătoare în familie.

Pentru că din familia mea fac parte nu doar părinții și frații, ci și foștii mei dascăli, cărora le voi fi recunoascătoare mereu, și colegii mei alături de care am petrecut mai mult timp decât acasă, și elevii mei cărora am încercat să le ofer nu numai lecții de matematică, ci și lecții de viață.

Vă felicit, dragi membri ai familiei învățământului botoșănean, pentru rezistența voastră prin cultură, pentru lupta voastră de partea valorilor autentice și pentru sacrificiul vostru! Rezultatele premiate astăzi demonstrează că aveți viitor, că România are viitor!", a fost mesajul inspectorului general al ISJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
32

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
28

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
64

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...