Mesajul prefectului de Botosani la Ziua Politiei

Mesajul prefectului de Botosani la Ziua Politiei

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Doamnelor şi domnilor ofiţeri,
Doamnelor şi domnilor subofiţeri,
 

LA MULŢI ANI vă spun în primul rând, pentru că e ziua dumneavoastră, a poliţiştilor.

Într-un asemenea moment aniversar pentru instituţia Poliţiei Române se pot spune multe lucruri.
Se poate vorbi despre rolul poliţistului în societate, se poate vorbi despre gradul de încredere pe care acesta îl are din partea cetăţenilor.
Oamenii vor să trăiască mai bine şi în mai mare siguranţă.
Când vine vorba de sentimentul de siguranţă, gândul ne duce automat la poliţişti. Misiunea dumneavoastră este să le garantaţi asta cetăţenilor.
Înţeleg că nu toţi indicatorii inspectoratului pe anul care a trecut au fost cei mai fericiţi, însă eu aş spune că de aici, de la nivel local, lucrurile se văd puţin altfel.
Vreau să spun că s-au creat premizele unei bune colaborări între Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi celelalte structuri ale Ministerului de Interne, inclusiv cu Instituţia pe care o conduc.
Managementul acestei instituţii trebuie făcut astfel încât beneficiile să ajungă la cetăţeanul cinstit, plătitor de taxe şi impozite. Şi vreau să cred că echipa de conducere a inspectoratului va face în continuare eforturi pentru ca activitatea instituţiei să fie îmbunătăţită.
Eu am remarcat această aplecare din partea poliţiei faţă de problemele cu care se confruntă judeţul, chiar dacă exigenţele mele sunt mai mari.
Ştiu că munca dumneavoastră nu e uşoară şi că nu aveţi efective şi dotări suficiente. Ştiu că, în ultima vreme, pe fondul crizei, problemele de infracţionalitate cu care ne confruntăm s-au înmulţit.
Trebuie totuşi să găsim împreună soluţii să facem faţă situaţiei. 
Eu vă urez succes în activitate, sănătate, putere de muncă şi împliniri pe toate planurile. Totodată vă asigur de sprijinul meu, instituţional, pentru că eu sunt unul dintre aceia care înţelege bine importanţa rolului pe care îl aveţi în societate şi - nu e deloc pretenţios să spun - în bunul mers al acestui judeţ.
La mulţi ani încă o dată!
 

 

CRISTIAN ROMAN, PREFECTUL JUDETULUI BOTOSANI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
10

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
16

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
214

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...