Comerciantii din Piata Centrala vor fi verificati la certificatele de producator!

Comerciantii din Piata Centrala vor fi verificati la certificatele de producator!
Discutiile dintre comerciantii din Piata Centrala si prefectul Cristian Roman s-au finalizat, la intalnire participand si directorul Urban Serv, cel care administreaza pietele din Botosani. Pietarii au primit asigurari ca situatia se va rezolva, dar numai dupa ce vor fi verificate toate certificatele de producator ale comerciantilor.

"Domnul director Pricopie le-a promis protestatarilor ca va suplimenta numarul meselor din piata si ca vor fi verificate toate certificatele de producator. Voi da un ordin pentru a se infiinta o comisie, dupa sarbatorile pascale, pentru a verifica aceste aspecte. Am stabilit ca licitatia sa fie amanata pana la o data cand noi vom pune la dispozitia Primariei Botosani o lista cu certificatele de producator adevarate. Vom face o clasificare a acestora dupa suprafata de teren detinuta. Erau la masa si persoane care spun ca nu e important certificatul de producator, dar eu zic ca e foarte important", a precizat prefectul Cristian Roman.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mentionat, insa, ca decizia pentru organizarea Pietii apartine Consiliului Local si Primariei Botosani, astfel ca regulile le vor stabili cele doua institutii.

Gheorghe Pricopie, director al SC Urban Serv, a confirmat amanarea licitatiei, precizand ca singura rezolvare a problemei consta in suplimentarea numarului de mese.

"Pana in vara trecuta, Piata Centrala era incapatoare. Apoi au venit cei care vand pe jos, pentru ca nu sunt dispusi sa vanda in Hala. Comerciantii care au fost aici nu vor sa vanda in Hala de legume. Ca toata lumea sa vanda in exterior nu e destul de mare Piata! Singurul criteriu de rezervare a mesei este licitatia. Pana atunci, comerciantii se vor aseza la masa care este libera. Licitatia se va desfasura peste 1-2 luni. Astazi au fost licitate 150 de locuri, pentru care s-au inscris 220 de comercianti", a mentionat Gheorghe Pricopie.

Reamintim ca astazi, in fata Prefecturii Botosani a avut loc un protest spontan al comerciantilor din Piata Centrala, care au solicitat autoritatilor suplimentarea numarului de mese in piata, altfel riscand sa nu isi mai poate vinde marfa.

Intrucat manifestarea pietarilor nu a indeplinit dispozitiile legii privind organizarea unui protest, reprezentantii Jandarmeriei le-au adus la cunostinta ca sunt pasibili de sanctiuni.  

"A fost o adunare neautorizata. Cunoastem nemultumirile dumnealor, au mai fost zilele trecute la Primarie. Speram sa li se rezolve problemele. Din punctul nostru de vedere, cu aceasta ocazie ii vom instrui sa se organizeze si sa respecte legea privind administratia publica, pentru a nu fi nevoiti sa ii sanctionam", a precizat Constantin Morosanu, comandantul Jandarmeriei Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
650

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
243

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...