Mesaj SFÂȘIETOR al colegilor lui Ștefan: “În poziția de drepți, cu lacrimi pe obraz, îți prezentăm onorul!"

Cu lacrimi în ochi, militarii de la Unitatea 01189 din Botoșani, îi sunt alături pe ultimul drum celui care a fost caporal Ștefan Huțanu, care de șapte ani îmbrăca haina militară.

În iunie 2008 a intrat pe poarta unității militare, în luna iunie 2015 a ieșit pe poartă unității, de această dată pentru totdeauna.

Cu sufletul plin de durere, colegii lui Ștefan au purtat pe brațe sicriul cu trupul neînsuflețit, în coșciug punând și tricolorul. Alături de Ștefan, a fost așezată cea care a jurat să îi fie alături la bine și la greu, soția sa, Mirela, care și-a pierdut de asemenea viața în teribilul accident de sâmbătă, de la Orășeni Deal.

Când cele două sicrie au fost scoase din casă, miliatrii au prezentat onorul, iar la cimitir vor trage mai multe salve.

Unul dintre șefii Unității Militare a dat citire unui mesaj sfâșietor, totți cei prezenți la înmormântare izbucnind în plans, mama lui Ștefan fiind sprijinită de unul dintre preoți.

“În perioada 2008-2015 activitatea sa a fost apreciată cu calificativul foarte bun, fiind promovat în gradul de caporal în anul 2011. În iunie 2008 te-ai alăturat nouă și tot în iunie, 2015, ai ieșit pentru ultima dată pe poarta cazărmii lăsând în locul tău doar amintiri. Dragul nostru coleg, ieri erai printer noi, astăzi bați la porțile cerului și întotdeauna te vom păstra în inimile și în conștiințele noastre. Pentru noi vei exista mereu surbordonat responsabil, coleg bun, prieten sociabil, părinte și soț iubitor, om de încredere pentru că de la tine cu toții am avut câte  de învățat. Societatea, armata, familia ți-au fost timp de 27 de ani coordonate ale unei existențe demne, drepte și ireproșabile. Despre tine numai de bine auzim vorbindu-se și suntem siguri că aceste vorbe reliefează adevărul despre omul ce a fost printre noi. Dragă Ștefan, astăzi, ca de altfel în toate zilele suntem în jurul tău, doar în locul vorbelor tale pline de pace ascultăm prohodul ultimului drum.

Ce s-a întâmplat cu tine și soția ta a fost peste orice justificare a morții. Nedreaptă a fost plecarea voastră, dar ce folos toate aceste resentimente, nici patima, nici lacrima nu vă aduce înapoi. Să punem totul pe seama destinului ar fi mult prea simplu. Locul, timpul, clipa sunt elemente ale fatalității, reducere la absurd a vieții noastre de creștini. Ascultăm resemnați fără puterea de a învinui pe cineva, omul, drumul, mașina, neatenția, graba, reprezintă contextualități ce țin de decorul acestei lumi. Moartea este un nonsens, motivarea este peste puterea nostră de a înțelege.

Dumnezeu a avut nevoie de voi și tot Dumnezeu vă va purta de grijă îngerașilor voștri Iustin și Maria. Noi, colegii tăi, dincolo de compasiune, dincolo de amintirea vie și nepătată vom da dovadă de solidaritate față de cei rămași fără voi. Luăm poziția de drepți cu lacrimi pe obraz cu sufletul trist, cu inima mâhnită, îți prezentăm onorul. Adio, drag camarad!", a fost mesajul camarazilor lui Ștefan.

Garda de onoare a mers în spatele cortegiului funerar, iar la Biserică militarii au stat alături de cele două sicrie.

La înmormântare a venit și o delegație de la Brigada 15 Mecanizată Podu Înalt.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...

Jaf în plină stradă, victima a rămas fără bani și acte!

astăzi, 12:07

Polițiștii din cadrul Poliției IPJ Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unei femei de 41 de ani, din municipiul Botoșani, bănuită de comiterea infracțiunii de ...

Presiune scăzută sau sistarea apei în două orașe și mai multe comune din Botoșani!

astăzi, 11:48

Nova Apaserv Botoșani anunță că, în perioada 8–9 octombrie 2024, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări pen...