Atentie, soferi: Veti fi trasi pe dreapta si intrebati unde ati fost si unde va duceti

Soferii nu trebuie sa se panicheze daca vor fi trasi pe dreapta si vor fi intrebati unde merg si de unde vin! In urmatoarea perioada, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va face un fel de recensamant, cu scopul "orientarii investitiilor, alocarea bugetelor si ajustarea strategiilor de dezvoltare".

"Ancheta de circulatie origine - destinatie" se va desfasura in zilele de 10, 17, 24 iunie si 19 august.

Potrivit unui comunicat al CNADNR, sondajul constituie "baza de date statistice pentru determinarea curentilor de trafic in scopul orientarii investitiilor, alocarea bugetelor si ajustarea strategiilor de dezvoltare".

Actiunea se va desfasura in puncte "determinate prin metode statistice", pe intreaga retea de drumuri nationale din Romania.
In aceste puncte vor fi echipe de recenzori si agenti de circulatie care vor invita conducatorii de vehicule pe o banda de rezerva (acostament sau banda intai) si le vor adresa un set de intrebari, printre care se numara:

-originea plecarii in cursa (ex.: Bucuresti, Zalau) ;
-destinatia cursei (ex.: Suceava, Budapesta) ;
-ruta (ex.: Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Deva - Arad - Nadlac) ;
-scopul calatoriei (ex.: turistic, afaceri, naveta, alte scopuri) ;
-pentru vehicule de transport marfa: felul marfii;
-pentru vehicule de pasageri: numarul de pasageri.

"Precizam ca nu vor fi inregistrate datele referitoare la numarul de inmatriculare al vehiculului, numele conducatorului auto sau alte date de inmatriculare - identificare. Mentionam ca intrebarile vizeaza directiile de deplasare, scopul deplasarii, natura transportului, informatiile solicitate fiind complet anonime", se mai arata in comunicat.

Recenzorii vor purta ecusoane si vor consemna raspunsurile pe formulare tiparite.

Fiind vorba despre o actiune de interes public, CNADNR roaga conducatorii de vehicule sa colaboreze cu recenzorii, astfel incat "recensamantul" sa se desfasoare in conditii optime si intr-un timp cat mai redus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...

Jaf în plină stradă, victima a rămas fără bani și acte!

astăzi, 12:07

Polițiștii din cadrul Poliției IPJ Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unei femei de 41 de ani, din municipiul Botoșani, bănuită de comiterea infracțiunii de ...

Presiune scăzută sau sistarea apei în două orașe și mai multe comune din Botoșani!

astăzi, 11:48

Nova Apaserv Botoșani anunță că, în perioada 8–9 octombrie 2024, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări pen...