Mesaj către șoferii de TIR-uri care merg către Ucraina: Drumul național nu este tomberon de gunoi! (Video)

Tone de deșeuri au strâns astăzi lucrătorii Secției Drumuri Naționale în urma acțiunilor de salubrizare  pe drumul care duce către vamă!

Mesaj către șoferii de TIR-uri care merg către Ucraina: Drumul național nu este tomberon de gunoi! (Video)

Pe fondul războiului din Ucraina, dar și a fluxului crescut de autovehicule înregistrat în perioada sărbătorilor, cozile de TIR-uri spre granița cu Ucraina se întind pe o distanță de aproximativ 25 km, între Românești și Vama Siret.

”Chiar și așa, acesta nu este un motiv pentru ca șoferii de autocamioane să arunce deșeurile la voia întâmplării, creând astfel un disconfort major nu doar pentru restul participanților la trafic, ci și pentru riverani”, transmit reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

Un alt aspect demn de semnalat este faptul că, în ciuda covorului asfaltic nou așternut în ultimii ani, DN 2 are serios de suferit de pe urma traficului greu la granița cu Ucraina și în special din cauza staționării TIR-urilor pe acostament, conducând la distrugerea acestuia. Dincolo de faptul că acostamentul nu a fost proiectat pentru staționarea convoaielor de autocamioane, acest lucru interzis de legislația rutieră.

Cu această ocazie, DRDP Iași reiterează apelul către conducătorii auto de a adopta o conduită civilizată în trafic, cu mențiunea că aruncarea/abandonarea deșeurilor pe marginea drumului se pedepsește cu amendă.

”Totodată, lansăm un apel către instituțiile abilitate în acest sens – Poliție, Garda de Mediu, pentru atenționarea șoferilor și luarea măsurilor necesare acolo unde acestea se impun, pentru păstrarea infrastructurii rutiere și a zonei de drum în bune condiții”, potrivit celor transmise de DRDP.

DRDP Iași execută de cel puțin două ori pe săptămână lucrări de igienizare a parcărilor proprii și a zonei de drum pe toate sectoarele din administrare, însă nu are resursele umane și capacitatea necesare pentru a acoperi sectoare de peste 35 de km, precum Suceava-Siret, în condițiile mai sus menționate și în lipsa unei conduite civilizate în trafic. 

”Drumul național nu este tomberon de gunoi!”, spun drumarii în finalul mesajului lor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
32

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
209

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...

Expoziție foto-documentară deschisă la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani (Foto)

astăzi, 12:59
53

Acorduri de pian și vioară au animat sala de festivități a Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, în cadrul unui eveniment care a marcat 69 de ani de la trecerea &ic...