Mere pentru elevi! Vezi ce firme au castigat licitatiile la nivelul judetului Botosani!

Mere pentru elevi! Vezi ce firme au castigat licitatiile la nivelul judetului Botosani!
Peste 44.000 de elevi din judeţul Botoşani vor primi zilnic câte un măr la şcoală în completarea programului guvernamental Lapte şi corn. 

Furnizarea şi distribuţia fructelor (mere) pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, în judeţul Botoşani se va face chiar din această săptămână, odată cu încheierea contractelor dintre Consiliul Judeţean şi câştigătorii licitaţiei de distribuire a fructelor, organizată în sistem electronic zilele trecute. 

Este vorba despre firmele SC Five Continents Group SRL Răchiţi şi SC Spicul 2 SRL Dorohoi, societăţi care şi-au adjudecat cele şapte zone scoase la licitaţie, fiind şi singurele ofertante.

Preţul câştigător s-a dovedit a fi 0,25 de lei de elev pe zi, pentru ambele firme, fără TVA, urmând ca societatea din comuna Rachiţi să distribuie mere în municipiul Botoşani şi zona Flămânzi, în timp ce SC Spicul 2 Dorohoi se va ocupa de zonele Dorohoi, Darabani, Săveni, Truşeşti şi Suliţa.
 
"Sprijinul suplimentar pentru copii este binevenit. Regretăm doar că nu avem în judeţ  producători mai puternici care să poată furniza întreaga cantitate cerută prin licitaţie. Deocamdată merele pe care le vor primi copiii noştri provin de la producători din afara judeţului. Poate pentru anii şcolari viitori se vor înscrie în competiţie şi producători din Botoşani", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean. 

Conform caietului de sarcini, merele trebuie să aibă o greutate de minimum 90 de grame fiecare, să se încadreze în categoria I, conform standardelor naţionale, dar şi europene de comercializare a merelor. Totodată, nu li se acceptă defecte, decât foarte uşoare, precum cele de formă sau de pigment, pe suprafeţe reduse.

Cele două firme sunt aşteptate miercuri pentru semnarea contractelor, ceea ce înseamnă că distribuirea fructelor va putea începe imediat. 
           

Biroul de presa al Consiliului Judetean Botosani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să devii polițist? Iată ce trebuie să faci!

astăzi, 12:21
55

La data de 24 aprilie s-a dat startul înscrierilor pentru școlile de agenți de poliție, ”Vasile Lascăr”, Câmpina, și ”Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca. Pâ...

Doi expozanți la Colecția de Artă a Muzeului Județean Botoșani: ”Arta vizionară reprezintă un limbaj al sufletului”

astăzi, 11:43
35

Muzeul Județean Botoșani - Secția de Artă Plastică și Etnografie găzduiește, în perioada 11 – 31 mai 2024, în spațiul Colecției de Artă Botoșani, expoziția ”Inteli...

Alexandru Tomescu aduce din nou vioara Stradivarius la Botoșani!

astăzi, 11:08
90

Unul dintre concerte este programat să se desfășoare în județul Botoșani, în locurile cu puternice rezonanțe enesciene.Turneul „Metamorfoze” se va desfăşura î...