Mercedes confiscat cu tot cu 1700 de pachete de tigari!

Mercedes confiscat cu tot cu 1700 de pachete de tigari!
Blindaţi cu ţigări pentru piaţa neagră! Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit astăzi, 10 februarie, aproximativ 4200 pachete de ţigări, acunse în bagajele unor cetăţeni, dar şi în locuri special amenajate în maşina unui cetăţean moldovean. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 15.000 lei.

Astăzi, 10.02.2010, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Stînca au oprit pentru control, în localitatea Stînca, un autobuz, cursa regulată Rîşcani-Botoşani.
În autocar se aflau 14 cetăţeni din R. Moldova, care aveau asupra lor, ascunse în bagajele personale, 2500 pachete de ţigări, marca Winston, Monte Carlo, Plugaru şi Ashima, de provenienţă R. Moldova, precum şi duty-free. Cei 14 cetăţeni, cu vârste între 38 şi 59 de ani nu deţineau documente de provenienţă pentru ţigări.

Toate cele 2500 pachete de ţigări erau disimulate în bagajele personale sau lipite pe corpul persoanelor. Acestea au declarat că au cumpărat ţigările de la diverşi cetăţeni de pe raza localităţii Stînca cu intenţia de a le comercializa în piaţa din Botoşani.

Poliţiştii de frontieră au dispus ridicarea în vederea confiscării a ţigărilor, valoarea totală a acestora fiind de 7.700 lei. De asemenea au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 2000 lei, precum şi 12 avertismente.
  
La scurt timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stînca s-a prezentat pentru a intra în ţară un autovehicul marca Mercedes, înmatriculat în Moldova, condus de cetăţeanul moldovean Grigore O., de 25 ani. La controlul efectuat de către echipa mixtă formată din poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au fost descoperite 1700 pachete de ţigări marca LM şi Winston, cu timbru R. Moldova.

Suspiciunea că în autoturism ar putea fi ascunse ţigări a apărut în momentul în care echipa mixtă a trecut la controlul autoturismului, iar cetăţeanul ucrainean a început să dea semne de nervozitate. Ţigările în valoare de 7.000 lei erau ascunse în podeaua maşinii, într-un locaş special amenajat, în scopul sustragerii de la controlul vamal. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de lucrătorii vamali, iar cetăţeanul a fost amendat cu 5.000 lei. De asemenea, a fost ridicat în vederea confiscării şi autoturismul marca Mercedes, în valoare de aproximativ 4000 euro.

Poliţiştii de frontieră au solicitat Ministerului Afacerilor Externe – Direcţia Afaceri Consulare anularea vizei de intrare în România a cetăţeanului moldovean, motivând faptul că a încercat să introducă în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, bunuri care sunt plasate sub regim vamal.

 

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
5

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
50

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...