Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” anunță că pacienții vor avea un meniu special, specific Sărbătorilor Pascale, dar adaptat patologiilor pentru care se află internați.
“Este estimat un număr de circa 520 de pacienți care vor rămâne internați pe perioada sărbătorilor pascale din care 250 pacienți în sediul central din strada Marchian nr.11, 170 pacienți la sețtiile de Psihiatrie, 25 pacienți la secțiile de Boli Infecțioase, 50 pacienti internați la Secția Pediatrie și 25 paciente la Secția Obstetrica-Ginecologie. Cu ocazia acestor sărbători încercăm să aducem un strop de bucurie și un crâmpei din atmosfera Sărbătorilor Pascale tuturor pacienților internați în spital care sunt departe de familie,” a declarat Corneliu Prepeliță, manager Spitalul Județean „Mavromati”.
În dimineața de Paște, pacienții care nu au afecțiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi cașcaval, șuncă, măsline și ouă roșii dar și pască cu brânză de vaci, cozonac.
La masa de prânz pacienții care nu au recomandarea unei diete speciale, vor servi ciorba a la grec, piure de cartofi cu piept și pulpe de pui, salată de sfeclă roșie și de varză, iar la desert vor primi cozonac și mere.
În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special, care va include la micul dejun șuncă presată, cașcaval, oua roșii, măsline, unt, brânză telemea fără sare, pască cu brânză de vaci, roșii cherry, castravete, măsline, iar la masa de prânz vor fi servite ciorbe și supe pe bază de legume, iar la felul II preparate din legume și orez cu piept și pulpă de pui și pulpă de porc, iar la cină preparate pe bază de lactate.